sri lanka visum

Wat je MOET weten voor een visum voor Sri Lanka

Sri Lanka: het land van de prachtige wildparken, tempels, rijstvelden en uitstrekte stranden. Heb je een rondreis door Sri Lanka gepland? Door de theeplantages in de binnenlanden, langs de kustplaatsen en naar het hoge Noorden? Een vakantie in Sri Lanka is een genot voor iedere reiziger, maar voordat je weggaat, is het aanvragen van een visum noodzakelijk. Waarom? En hoe vraag je dat visum aan? Lees hier de tips voor het aanvragen van een visum voor Sri Lanka.

Wanneer je op vakantie gaat naar Sri Lanka, heb je dus een visum nodig. De aanvraag hiervan gaat helemaal online. Het invullen van het formulier duurt ongeveer vijf minuten en het kost €49,95 per persoon. Alle reizigers die vanuit Nederland of België naar Sri Lanka reizen, moeten een geldig visum hebben. Je kunt drie verschillende visa aanvragen: een visum voor zakenreizen, een visum voor doorreizen en een visum voor toerisme. Als je niet langer dan 30 dagen in Sri Lanka blijft, dan is het mogelijk om de digitale versie van een visum aan te vragen. Dit is het e-visum of ook wel ETA. Het grote voordeel van dit visum is dat je het online aan kunt vragen. Voor een reis van minder dan 30 dagen hoef je dus niet naar het Consulaat in Den Haag om een visumaanvraag te doen.

Hoe vraag je een visum aan voor Sri Lanka?

Een visum voor je reis naar Sri Lanka aanvragen is heel eenvoudig. Je kunt een aanvraag voor jezelf doen, maar ook voor anderen wanneer je met meerdere mensen tegelijk reist. Dan heb je paspoortgegevens van deze personen nodig. In het digitale formulier geef je aan of het om een vakantie, zakenreis of overstap in Sri Lanka gaat. De kosten van een visum zijn €49,95 en voor een zakenvisum betaal je nog eens €10,- extra. De betaling gaat heel eenvoudig en is mogelijk met IDEAL, Creditcard, Bancontact of PayPal. Heb je het visum met spoed nodig? Ook dan ga je naar het aanmeldformulier, maar dan vink je ‘spoed’ aan op het formulier. Ze behandelen je aanvraag dan direct. Meestal wordt deze na 23 minuten al goedgekeurd. Een belangrijke voorwaarde voor het aanvragen van een visum naar Sri Lanka is dat je nog niet in het land zelf bent. Je moet de aanvraag dus het liefst een paar dagen voor vertrek doen.

Hoe reis ik met het visum?

Wanneer je visumaanvraag is goedgekeurd, ontvang je een e-mail met de bevestiging daarvan. In het vliegtuig krijg je een Disembarkation Card, een klein, papieren formulier waarop je een aantal reisgegevens invult, waaronder je reisdoel. Als je eenmaal in Sri Lanka bent aangekomen, ga je door de paspoortcontrole en laat je daar meteen je Disembarkation Card zien met je paspoort. Het komt niet vaak voor dat ze nog vragen naar het visum, omdat de immigratiedienst aan je paspoortnummer al kan zien dat je visum in orde is. Het is wel verstandig om het ETA toch uit te printen en mee te nemen, zodat je het in elk geval kunt laten zien.

Vakantie stranden sri lanka

Handige informatie over het visum

Het ETA is zes maanden geldig en je mag er één keer het land mee in reizen. Op het moment van het aanvragen van het ETA voor Sri Lanka hoef je nog geen vliegticket te hebben. Tijdens het reizen naar Sri Lanka moet je wel in bezit zijn van een terugwegticket. Daarnaast moet je kunnen laten zien dat je genoeg geld hebt om het verblijf in Sri Lanka te betalen. En: als reiziger moet je paspoort minstens zes maanden geldig zijn. Ga je in Sri Lanka werken, wonen of studeren? Dan vraag je een specifiek visum daarvoor aan bij het consulaat. Vind je het zo leuk in Sri Lanka en wil je langer blijven dan 30 dagen? Ga dan naar het  Immigration Services Centre in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka.

Daarnaast zijn er nog een paar voorwaarden waaraan je als reiziger moet voldoen wanneer je met een ETA voor maximaal 30 dagen wilt reizen:

  • Je werkt niet met of voor en NGO (Non Gouvernment Organisation)
  • Je bent geen journalist of diplomaat
  • Je maakt geen professionele mediaproducteis (ook niet in Nederland)
  • Je doet tijdens je reis geen onbetaald of betaald vrijwilligerswerk
  • Je neemt tijdens reis geen deel aan politieke bijeenkomsten

Kortom: met een visum voor maximaal 30 dagen is het vooral de bedoeling dat je lekker op vakantie gaat en geniet van het mooie land met de prachtige natuur. Wil je meer weten? Kijk dan op deze website.

Bekijk hier de video hoe je online een visum voor Sri Lanka kunt aanvragen:

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!