Wat te doen in Rome: dit!

Rome, je kunt er uren, dagen, zelfs weken ronddwalen en dan nog heb je lang niet alles gezien! In Rome waan je je in een openluchtmuseum en dat is puur genieten! Of je er nu voor het eerst of voor de vijfde keer komt, wij hebben een paar leuke dingen om te doen wanneer je deze prachtige stad bezoekt.

1# Slenter door Trastevere
Aan de overkant van de rivier Tiber vind je de wijk Trastevere. Een nog redelijk onontdekte wijk. Hier geniet je in alle rust van het authentieke Italië. Denk aan een bloemenregen vanaf het hoogste balkon, de geur van wasmiddel, oude scooters geparkeerd bij een gekleurde muur en terrasjes om goede wijn te drinken. Need we say more?

2# Op bezoek bij de paus
Als je in Rome bent, moet je natuurlijk even buurten in Vaticaanstad. Of je nou op je eigen gemak ronddwaalt of het Vaticaan Museum, de Sixtijnse kapel en/of de Sint-Pieter basiliek bezoekt. Het is een magische plek.

3# Mensen kijken  
De Trevifontein hoort uiteraard thuis op het lijstje met dingen die je in Rome gezien moet hebben. Het is een magische plek (als het rustig is). Accepteer de drukte, zoek een plekje op een muur of traptrede, eet je ijsje en geniet van het oneindige schouwspel. Adres: Piazza di Trevi

4# Roseto di Roma Capitale
Gek op rozen en de heerlijke geur die van dit romantische bloemetje afkomt? Bezoek de stadstuin van Rome, met meer dan duizend verschillende rozen. De Romeinen noemen dit ook wel het mooiste plekje van Rome, zo aan de oever van de Tiber. De rozen bloeien trouwens niet het hele jaar door. In april, mei en juni zijn ze het mooist.
Adres: Via di Valle Murcia 6   

5# Hét sleutelgat
Als je dan toch bij de rozentuin bent, loop dan vijf minuten door naar het geheime sleutelgat naar de Sint-Pieter, de tweede grootste kerk ter wereld. Je kunt de kerk op verschillende plekken in Rome zien, maar de allermooiste is door dit geheime sleutelgat. Loop naar Piazza dei Cavalieri di Malta en zoek Villa del Priorato, een prachtige villa met een grote, groene poort. Kijk door het sleutelgat et voilà.

BONUS TIP

Zin om Rome te gaan bekijken maar niet in je uppie? Boek dan een leuke stedentrip samen met singles net als jij naar deze schitterende stad! Wel in je eentje of samen met je bff afreizen naar deze topstad? Scoor eerst een paar goedkope vliegtickets en regel via Airbnb of Booking een fijne slaapplek.

LEES OOK: 5 hotspots die je moet zien wanneer je Rome bezoekt!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!