nazomer singles vakantie

We mogen weer: reisadvies voor veel Europese landen versoepeld

Vandaag versoepelt het ministerie van Buitenlandse zaken de reisadviezen voor zestien Europese landen. Dat betekent dat vakanties naar het buitenland weer mogen, al blijven er veiligheidsrisico’s. “Het wordt niet zo zorgeloos als voor de coronacrisis”, vertelt minister Blok.

Premier Rutte had eerder al aangekondigd dat de reisadviezen vanaf vandaag voor veel Europese landen worden versoepeld. Tot nu toe geldt het ‘oranje’ reisadvies, waarmee ‘alle niet-noodzakelijke reizen worden ontraden’. Dat reisadvies is voor veel landen vanaf vandaag ‘geel’, wat betekent ‘let op, veiligheidsrisico’s’.

Aangepast reisadvies

Het versoepelde reisadvies geldt voor de landen België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Polen, Portugal, Tsjechië en Zwitserland.

Het reisadvies van Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken blijft vooralsnog op oranje staan. Dat betekent dat vakantiereizen naar die landen deze zomer worden afgeraden.

Ook voor Frankrijk, waar de coronamaatregelen vandaag worden versoepeld, is het reisadvies aangepast. Naar dat land gaan jaarlijks een miljoen Nederlanders op vakantie. Toeristen zijn er vanaf vandaag weer welkom en ook kunnen cafés en restaurants in Parijs weer volledig open.

Vakantie buitenland kan weer

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken reageert verheugd: “Vakantie vieren in het buitenland, het kan weer”. Toch waarschuwt hij ook. “Het virus is nog onder ons en de situatie blijft onzeker.

In alle landen blijven maatregelen van kracht om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Vakantiegangers krijgen daarmee te maken.”Ook moeten reizigers er rekening mee houden dat de situatie snel kan veranderen.

Opleving mogelijk

“Bij een opleving van het coronavirus kunnen landen opnieuw strenge maatregelen nemen”, schrijft het ministerie van Buitenlandse Zaken. Veel Nederlanders kwamen daardoor in het buitenland in de problemen toen er plotseling strenge lockdowns werden afgekondigd. Zo zaten Nederlanders wekenlang vast in Nieuw-Zeeland en duurde het lang voordat repatriëring vanuit Marokko op gang kwam.

Bron: RTL nieuws

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!