nazomer singles vakantie

We mogen weer: reisadvies voor veel Europese landen versoepeld

Vandaag versoepelt het ministerie van Buitenlandse zaken de reisadviezen voor zestien Europese landen. Dat betekent dat vakanties naar het buitenland weer mogen, al blijven er veiligheidsrisico’s. “Het wordt niet zo zorgeloos als voor de coronacrisis”, vertelt minister Blok.

Premier Rutte had eerder al aangekondigd dat de reisadviezen vanaf vandaag voor veel Europese landen worden versoepeld. Tot nu toe geldt het ‘oranje’ reisadvies, waarmee ‘alle niet-noodzakelijke reizen worden ontraden’. Dat reisadvies is voor veel landen vanaf vandaag ‘geel’, wat betekent ‘let op, veiligheidsrisico’s’.

Aangepast reisadvies

Het versoepelde reisadvies geldt voor de landen België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Polen, Portugal, Tsjechië en Zwitserland.

Het reisadvies van Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken blijft vooralsnog op oranje staan. Dat betekent dat vakantiereizen naar die landen deze zomer worden afgeraden.

Ook voor Frankrijk, waar de coronamaatregelen vandaag worden versoepeld, is het reisadvies aangepast. Naar dat land gaan jaarlijks een miljoen Nederlanders op vakantie. Toeristen zijn er vanaf vandaag weer welkom en ook kunnen cafés en restaurants in Parijs weer volledig open.

Vakantie buitenland kan weer

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken reageert verheugd: “Vakantie vieren in het buitenland, het kan weer”. Toch waarschuwt hij ook. “Het virus is nog onder ons en de situatie blijft onzeker.

In alle landen blijven maatregelen van kracht om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Vakantiegangers krijgen daarmee te maken.”Ook moeten reizigers er rekening mee houden dat de situatie snel kan veranderen.

Opleving mogelijk

“Bij een opleving van het coronavirus kunnen landen opnieuw strenge maatregelen nemen”, schrijft het ministerie van Buitenlandse Zaken. Veel Nederlanders kwamen daardoor in het buitenland in de problemen toen er plotseling strenge lockdowns werden afgekondigd. Zo zaten Nederlanders wekenlang vast in Nieuw-Zeeland en duurde het lang voordat repatriëring vanuit Marokko op gang kwam.

Bron: RTL nieuws

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!