weekend berlijn

Weekendje Berlijn: de leukste tips op een rij

Zin in een stedentrip? Lekker rondstruinen door de hippe wijken, maar ook de historie van de stad ontdekken: Berlijn is een ideale plek voor een weekendje weg en om even alleen te ontspannen. Met een weekendje Berlijn vind je een fijne combinatie van cultuur, eten en drinken, shoppen, geschiedenis en natuur. De leukste tips voor de Duitse hoofdstad op een rij voor je.

Duik in de geschiedenis van Berlijn en breng een bezoek aan Checkpoint Charlie, de grenscontrole die Oost- en West-Berlijn van elkaar scheidden voor de val van de Berlijnse Muur in 1989. Een restant van de muur vind je in de Spree, daar loopt de muur nog door Kreuzberg en Friedrichshain. Een unieke manier om deze geschiedenis in je op te nemen, is door een fietstour te maken langs de route waar de muur vroeger liep. De East Side Gallery is het best bewaarde stuk Berlijnse muur en is ook nog eens heel mooi om te zien door alle muurschilderingen.

Historie van Berlijn


Tijdens je weekendje Berlijn nog meer historie ontdekken? In het DDR Museum zie je hoe het oude leven in de DDR eraan toeging. In het Jüdisches Museum beleef je het verhaal van de Berlijns-Joodse bewoners van de stad. Het gebouw is gebaseerd op de vorm van een ontplofte Davidster, dus alleen daarom al de moeite waard om naar toe te gaan. Het gedenkmonument voor de omgekomen Joden in de Tweede Wereldoorlog is een laatste tip om heen te gaan: 2711 blokken van verschillende hoogten zie je hier op een indrukwekkende manier opgesteld.

Natuur


Naast de uitgebreide geschiedenis van de stad, is er nog veel meer te zien en beleven in Berlijn. Zo kun je in Grunewald, een groot, groen park, even ontspannen en bijvoorbeeld zwemmen in de Schlachtensee of Wannsee als het mooi weer is. In Prenzlauer Berg is het Mauerpark te vinden, hier relaxen veel Berlijnse inwoners, dus ook ideaal om zelf even te gaan liggen. Daarnaast is er in dit park iedere zondag een vlooienmarkt en verandert het park na drie uur ’s middags in een heuse karaokebar. In diezelfde wijk Prenzlauer Berg zijn ook veel vintage winkeltjes te vinden, dus winkelen lukt hier zeker!

Uitzicht over Berlijn


Wil je een mooi panorama zien van de gehele stad? De Reichstag, waar het Duitse parlement in zit, is dan een goede plek om heen te gaan. Doordat het dak helemaal van glas is, zie je de hele stad vanaf dat punt. En: de entree is gratis, maar je moet wel van te voren aanmelden.

Op stap


Wellicht wil je een dansje wagen in de bruisende stad, die bekend staat om de uitgebreide feestcultuur. Voor een goede stapavond ga je naar Berghain/Panorama bar, een oude fabriek waar de techno-oorsprong van  Europa ligt. Ook in Salon Zur Wilden Renate vind je genoeg zalen om te dansen tot diep in de nacht.

Stad vol diversiteit

Berlijn bruist en biedt voor veel verschillende soorten bezoekers wel wat moois. Wil je tijdens je bezoek meerder musea, attracties en bijvoorbeeld ook kerken bezoeken? Dan is de Berlin Pass nog het overwegen waard. Je hebt daarmee toegang tot veel van deze bezienswaardigheden én je reist onbeperkt met het openbaar vervoer in de stad. Viel Spaß!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!