Singles willen naar Parijs

Weekendje Parijs na aanslag goed idee of niet?

Heb je net een weekendje Parijs geboekt? Wat doe je dan na de aanslag tegen Charlie Hebo? Gaan of toch maar thuisblijven? Volgens berichtgeving in België kun je gewoon vertrekken, mits je rekening houdt met beperkingen rondom vervoer en parkeren.

Reisadvies

Naar aanleiding van de aanslag tegen Charlie Hebdo is het reisadvies voor Frankrijk aangepast, meldt Buitenlandse Zaken in België woensdag. In Parijs en in de regio Ile-de-France hebben de Franse autoriteiten het waakzaamheidsniveau opgetrokken. Toch, luidt het reisadvies op de website van Buitenlandse Zaken, “zijn er geen bijzondere veiligheidsrisico’s verbonden aan een reis naar Frankrijk”. Frankrijk is, zoals België, een veilig land, luidt het.

Waakzaamheid

Het waakzaamheidsniveau in de Parijse regio waarschuwt nu voor een imminente dreiging – de daders van de aanslag zijn nog niet allemaal gepakt – en leidt tot een versterking van de controles en de bewaking van gevoelige locaties. Er kunnen ook maatregelen worden genomen die het verkeer beperken, ook wat het openbaar vervoer betreft en een beperking van de parkeerruimte.

Toch blijft Frankrijk een veilig land. “Toeristen vormen geen specifiek doelwit van criminaliteit, doch opgelet voor zakkenrollers en diefstal in geparkeerde wagens”, luidt het advies op diplomatie.belgium.be.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!