Singles willen naar Parijs

Weekendje Parijs na aanslag goed idee of niet?

Heb je net een weekendje Parijs geboekt? Wat doe je dan na de aanslag tegen Charlie Hebo? Gaan of toch maar thuisblijven? Volgens berichtgeving in België kun je gewoon vertrekken, mits je rekening houdt met beperkingen rondom vervoer en parkeren.

Reisadvies

Naar aanleiding van de aanslag tegen Charlie Hebdo is het reisadvies voor Frankrijk aangepast, meldt Buitenlandse Zaken in België woensdag. In Parijs en in de regio Ile-de-France hebben de Franse autoriteiten het waakzaamheidsniveau opgetrokken. Toch, luidt het reisadvies op de website van Buitenlandse Zaken, “zijn er geen bijzondere veiligheidsrisico’s verbonden aan een reis naar Frankrijk”. Frankrijk is, zoals België, een veilig land, luidt het.

Waakzaamheid

Het waakzaamheidsniveau in de Parijse regio waarschuwt nu voor een imminente dreiging – de daders van de aanslag zijn nog niet allemaal gepakt – en leidt tot een versterking van de controles en de bewaking van gevoelige locaties. Er kunnen ook maatregelen worden genomen die het verkeer beperken, ook wat het openbaar vervoer betreft en een beperking van de parkeerruimte.

Toch blijft Frankrijk een veilig land. “Toeristen vormen geen specifiek doelwit van criminaliteit, doch opgelet voor zakkenrollers en diefstal in geparkeerde wagens”, luidt het advies op diplomatie.belgium.be.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.
5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!
koffer inpakken verrassingsreis
By - ·
10 december 2021

Weekendje weg: wat neem je mee?

singlereis japan
By Monique ·
16 november 2021

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.
10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.
10 mooiste kerstbomen
By Monique ·
10 december 2021

Zo haal je de kerstverlichting uit de knoop

Dikke kans dat je een dezer dagen die doos met kerstspullen van de zolder of vliering haalt en vol goede moed begint aan het optuigen van je knisperende kerstboom. Totdat je die wirwar aan lampjes ziet... De gruwel van iedereen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!