Singles willen naar Parijs

Weekendje Parijs na aanslag goed idee of niet?

Heb je net een weekendje Parijs geboekt? Wat doe je dan na de aanslag tegen Charlie Hebo? Gaan of toch maar thuisblijven? Volgens berichtgeving in België kun je gewoon vertrekken, mits je rekening houdt met beperkingen rondom vervoer en parkeren.

Reisadvies

Naar aanleiding van de aanslag tegen Charlie Hebdo is het reisadvies voor Frankrijk aangepast, meldt Buitenlandse Zaken in België woensdag. In Parijs en in de regio Ile-de-France hebben de Franse autoriteiten het waakzaamheidsniveau opgetrokken. Toch, luidt het reisadvies op de website van Buitenlandse Zaken, “zijn er geen bijzondere veiligheidsrisico’s verbonden aan een reis naar Frankrijk”. Frankrijk is, zoals België, een veilig land, luidt het.

Waakzaamheid

Het waakzaamheidsniveau in de Parijse regio waarschuwt nu voor een imminente dreiging – de daders van de aanslag zijn nog niet allemaal gepakt – en leidt tot een versterking van de controles en de bewaking van gevoelige locaties. Er kunnen ook maatregelen worden genomen die het verkeer beperken, ook wat het openbaar vervoer betreft en een beperking van de parkeerruimte.

Toch blijft Frankrijk een veilig land. “Toeristen vormen geen specifiek doelwit van criminaliteit, doch opgelet voor zakkenrollers en diefstal in geparkeerde wagens”, luidt het advies op diplomatie.belgium.be.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
weekendje weg singles
By Margret ·
20 juli 2021

Waar vind je singles in Londen, Parijs en Brussel?

Woon je in Parijs, Brussel of Londen of ben je er voor een vakantie of stedentrip? En kijk je er naar uit een leuke man of vrouw te ontmoeten? Dan is het in ieder geval handig om je naar die plaatsen te begeven waar anderen zich ook bevinden.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!