Weekendje weg: 380 euro per persoon voor stedentrip

Gemiddeld kost een trip naar een Europese topbestemming begin november in totaal 380 euro per persoon. Vliegen naar de tien Europese bestemmingen pakt gemiddeld 30 euro duurder uit dan in mei van dit jaar. Wel kunnen vakantiegangers vrijwel overal voor minder geld overnachten. In vergelijking met mei werd in totaal de helft van de bestemmingen duurder, de andere helft juist goedkoper. De kosten lopen wel flink uiteen. Zo zijn consumenten voor een hotelovernachting in Londen vier keer zoveel kwijt als in Istanbul.

Totaalkosten weekendje weg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weekend over de grens voor gemiddeld 380 euro
Een compleet weekendje weg dit najaar naar tien Europese topbestemmingen kost gemiddeld 380 euro per persoon. De helft van de bestemmingen werd duurder dan in mei, de andere helft juist goedkoper. Het goedkoopste weekendje is er één relatief dichtbij huis: Brussel. Het meeste geld zijn stedenliefhebbers kwijt voor een trip naar Rome. Gemiddeld kost een weekend naar een Europese topbestemming 5 euro meer dan eind mei van dit jaar. Dat blijkt uit het halfjaarlijkse overzicht “het Weekendje Weg”.

Daarmee biedt het ING Economisch Bureau Nederlanders beter inzicht in de kosten van een weekendbezoek aan een buitenlandse stad. Het gaat om een totaalplaatje waarin bijkomende kosten in Nederland en uitgaven ter plekke (eten, openbaar vervoer, bezienswaardigheden etc.) zijn meegenomen. Alle tien stedentrips zijn op dezelfde wijze samengesteld en daardoor voor consumenten goed vergelijkbaar.

Vliegtarieven doen goedkoper overnachten teniet
Dit najaar zijn de vliegtickets gemiddeld duurder. Het vervoer van en naar de tien (hoofd)steden komt gemiddeld op 334 euro voor twee personen en werd 30 euro duurder dan tijdens het weekendje in mei van dit jaar. Wel profiteerden de auto-bestemmingen iets van voordeligere benzineprijzen. De gemiddelde kosten voor het verblijf in een hotel daalden. Twee hotelovernachtingen in een Europese topbestemming kosten nu gemiddeld 145 euro, een daling van 25 euro.

Kosten twee hotelovernachtingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verschil in goedkopere bedden
Voor twee overnachtingen in de tien verschillende steden lopen de prijzen voor consumenten flink uiteen. De kamerprijzen variëren van een twaalfde (8%) tot een derde (33%) van de totaalkosten. Een driesterren hotelkamer binnen een straal van 2 km van de binnenstad blijft in Londen veruit het duurst (261 euro voor een weekend) Om te overnachten is men in de Britse hoofdstad vier keer zoveel kwijt als voor een overnachting in bijvoorbeeld één van de drie goedkoopste steden om te overnachten: Istanbul, Lissabon en Praag (67-68 euro).

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!