Weekendje weg: 380 euro per persoon voor stedentrip

Gemiddeld kost een trip naar een Europese topbestemming begin november in totaal 380 euro per persoon. Vliegen naar de tien Europese bestemmingen pakt gemiddeld 30 euro duurder uit dan in mei van dit jaar. Wel kunnen vakantiegangers vrijwel overal voor minder geld overnachten. In vergelijking met mei werd in totaal de helft van de bestemmingen duurder, de andere helft juist goedkoper. De kosten lopen wel flink uiteen. Zo zijn consumenten voor een hotelovernachting in Londen vier keer zoveel kwijt als in Istanbul.

Totaalkosten weekendje weg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weekend over de grens voor gemiddeld 380 euro
Een compleet weekendje weg dit najaar naar tien Europese topbestemmingen kost gemiddeld 380 euro per persoon. De helft van de bestemmingen werd duurder dan in mei, de andere helft juist goedkoper. Het goedkoopste weekendje is er één relatief dichtbij huis: Brussel. Het meeste geld zijn stedenliefhebbers kwijt voor een trip naar Rome. Gemiddeld kost een weekend naar een Europese topbestemming 5 euro meer dan eind mei van dit jaar. Dat blijkt uit het halfjaarlijkse overzicht “het Weekendje Weg”.

Daarmee biedt het ING Economisch Bureau Nederlanders beter inzicht in de kosten van een weekendbezoek aan een buitenlandse stad. Het gaat om een totaalplaatje waarin bijkomende kosten in Nederland en uitgaven ter plekke (eten, openbaar vervoer, bezienswaardigheden etc.) zijn meegenomen. Alle tien stedentrips zijn op dezelfde wijze samengesteld en daardoor voor consumenten goed vergelijkbaar.

Vliegtarieven doen goedkoper overnachten teniet
Dit najaar zijn de vliegtickets gemiddeld duurder. Het vervoer van en naar de tien (hoofd)steden komt gemiddeld op 334 euro voor twee personen en werd 30 euro duurder dan tijdens het weekendje in mei van dit jaar. Wel profiteerden de auto-bestemmingen iets van voordeligere benzineprijzen. De gemiddelde kosten voor het verblijf in een hotel daalden. Twee hotelovernachtingen in een Europese topbestemming kosten nu gemiddeld 145 euro, een daling van 25 euro.

Kosten twee hotelovernachtingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verschil in goedkopere bedden
Voor twee overnachtingen in de tien verschillende steden lopen de prijzen voor consumenten flink uiteen. De kamerprijzen variëren van een twaalfde (8%) tot een derde (33%) van de totaalkosten. Een driesterren hotelkamer binnen een straal van 2 km van de binnenstad blijft in Londen veruit het duurst (261 euro voor een weekend) Om te overnachten is men in de Britse hoofdstad vier keer zoveel kwijt als voor een overnachting in bijvoorbeeld één van de drie goedkoopste steden om te overnachten: Istanbul, Lissabon en Praag (67-68 euro).

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!