koffer inpakken verrassingsreis

Weekendje weg: wat neem je mee?

Ga je een weekendje weg? Heerlijk! Ook al ben je maar twee of drie dagen weg, zo’n weekend voelt toch een beetje als een minivakantie. Als echt even helemaal weg, naar een andere omgeving, weg uit de dagelijkse sleur. De bestemming doet er vaak niet eens zoveel toe, al is het fijn als deze een beetje aansluit bij wat je mooi en prettig vindt. Na je hele korte break voel je je vaak weer helemaal opgeladen aan het begin van een nieuwe week.

 

Het hangt af van wat je gaat doen

Bij een paar dagen weg, hoort het inpakken van bagage. Ook al blijf je maar een klein aantal nachten weg, je hebt toch wat dingen nodig. Wat je precies mee moet nemen, hangt echter van veel factoren af.

Allereerst is daar de bestemming van het tripje, en wat je daar precies gaat doen. Een citytrip vraagt om goede schoenen, vaak leg je tenslotte wandelend heel wat kilometers af. Ook een beetje leuke outfits voor wanneer je lekker uit eten wilt gaan in een restaurant of zelfs het nachtleven in wilt duiken mogen in dat geval natuurlijk niet ontbreken.

Gaat je weekendje weg meer de natuur in? Ook dan zijn goede schoenen belangrijk. Zorg voor stevige exemplaren die vies mogen worden, dan hoef je je daar al wandelend geen zorgen om te maken. Praktische kleding is een must, en als er regen wordt voorspeld is een regenjas geen overbodige luxe. Denk ook aan een klein tasje om wat eten en drinken in te doen, voor wanneer je een lange wandeling door de bossen in de planning hebt, bijvoorbeeld.

Natuurlijk kun je ook een weekendje naar het strand. Wat je dan meeneemt is weer heel anders. Badkleding, als je in de zomer gaat althans, en strandlakens. Denk ook aan zonnebrandcrème en luchtige kleding, net als een outfit om een hapje in te gaan eten.

 

Maar ook van hoeveel ruimte voor bagage je hebt

Wat er in de weekendtassen wordt gestopt, naast de noodzakelijk dingen als toiletspullen en nachtkleding, hangt dus erg af van wat je gaat doen. Maar ook van hoeveel ruimte voor bagage je hebt.

Reis je met het vliegtuig, dan zijn trolleys populair om mee te nemen. Heel veel ruimte bieden deze niet, dus wees kritisch in wat je inpakt. Ga je echter met de auto, dan kun je vaak wat ruimer inpakken en meer meenemen. Te enthousiast inpakken is echter ook weer niet nodig; je blijft maar kort, en hebt waarschijnlijk ook geen zin om bij thuiskomst weer heel veel spullen ongebruikt uit te moeten pakken.

-

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!