koffer inpakken verrassingsreis

Weekendje weg: wat neem je mee?

Ga je een weekendje weg? Heerlijk! Ook al ben je maar twee of drie dagen weg, zo’n weekend voelt toch een beetje als een minivakantie. Als echt even helemaal weg, naar een andere omgeving, weg uit de dagelijkse sleur. De bestemming doet er vaak niet eens zoveel toe, al is het fijn als deze een beetje aansluit bij wat je mooi en prettig vindt. Na je hele korte break voel je je vaak weer helemaal opgeladen aan het begin van een nieuwe week.

 

Het hangt af van wat je gaat doen

Bij een paar dagen weg, hoort het inpakken van bagage. Ook al blijf je maar een klein aantal nachten weg, je hebt toch wat dingen nodig. Wat je precies mee moet nemen, hangt echter van veel factoren af.

Allereerst is daar de bestemming van het tripje, en wat je daar precies gaat doen. Een citytrip vraagt om goede schoenen, vaak leg je tenslotte wandelend heel wat kilometers af. Ook een beetje leuke outfits voor wanneer je lekker uit eten wilt gaan in een restaurant of zelfs het nachtleven in wilt duiken mogen in dat geval natuurlijk niet ontbreken.

Gaat je weekendje weg meer de natuur in? Ook dan zijn goede schoenen belangrijk. Zorg voor stevige exemplaren die vies mogen worden, dan hoef je je daar al wandelend geen zorgen om te maken. Praktische kleding is een must, en als er regen wordt voorspeld is een regenjas geen overbodige luxe. Denk ook aan een klein tasje om wat eten en drinken in te doen, voor wanneer je een lange wandeling door de bossen in de planning hebt, bijvoorbeeld.

Natuurlijk kun je ook een weekendje naar het strand. Wat je dan meeneemt is weer heel anders. Badkleding, als je in de zomer gaat althans, en strandlakens. Denk ook aan zonnebrandcrème en luchtige kleding, net als een outfit om een hapje in te gaan eten.

 

Maar ook van hoeveel ruimte voor bagage je hebt

Wat er in de weekendtassen wordt gestopt, naast de noodzakelijk dingen als toiletspullen en nachtkleding, hangt dus erg af van wat je gaat doen. Maar ook van hoeveel ruimte voor bagage je hebt.

Reis je met het vliegtuig, dan zijn trolleys populair om mee te nemen. Heel veel ruimte bieden deze niet, dus wees kritisch in wat je inpakt. Ga je echter met de auto, dan kun je vaak wat ruimer inpakken en meer meenemen. Te enthousiast inpakken is echter ook weer niet nodig; je blijft maar kort, en hebt waarschijnlijk ook geen zin om bij thuiskomst weer heel veel spullen ongebruikt uit te moeten pakken.

-

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

singlereis japan
By Monique ·
16 november 2021

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.
10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.
koffer inpakken verrassingsreis
By - ·
10 december 2021

Weekendje weg: wat neem je mee?

inpak tips backpack
By Monique ·
26 november 2021

Backpacken op avontuur: 11 inpak tips

Ben jij klaar voor je eerste avontuur? Ga je een verre reis naar een bijzondere bestemming maken? Dan is een goed ingepakte rugzak een must. Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een handig lijstje voor je samengesteld.
Praag vakantie
By Monique ·
7 december 2021

Praag beste bestemming in december

Praag is de beste bestemming om in december een bezoekje te brengen. De hoofdstad van Tsjechië wordt gevolgd door Parijs, Berlijn en Oberhausen.
Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!