vakantieplannen

Weer niet goed? Geld terug!

Ook bij het begin van de schoolvakantie teistert herfsachtig weer het land. Voor wie wegvlucht van de regen maar ook op zijn vakantieoord met snertweer te kampen krijgt, heeft een Duitse reisorganisatie goed nieuws.

Heuse stunt

Voor een vakantie op twee Duitse Waddeneilanden is ‘Deutscher Wetterschutz’ zo zeker van stralend weer dat toeristen die minder dan drie uur zon per dag krijgen, 40 procent van de prijs van hun overnachting teruggestort krijgen. Een heuse stunt, want de eilanden liggen in de Noordzee en krijgen statististisch gezien een stevige portie regen te verwerken.

Ook op Borkum geldt dezelfde regendeal

Stefan Merker (30) van ‘Deutscher Wetterschutz’ (letterlijk ‘weerbescherming’) legt in de ‘Frankfurter Rundschau’ uit hoe het systeem werkt op de vakantie-eilanden Norderney en Borkum, twee Waddeneilanden in de deelstaat Niedersachsen. ‘Alle toeristen die bij ons boekten, ontvangen ’s morgens een sms’je met het aantal uren zonneschijn van de dag voordien. Op het einde van hun vakantie worden op de factuur de regendagen apart afgerekend van de zonnige dagen. Als de zon minder dan drie uur per dag scheen, dan gaan we uit van een regendag en krijgen de vakantiegangers 40 procent van de overnachtingsprijs terug.’

Leed verzachten

En het systeem, dat in december vorig jaar werd geïntroduceerd, rendeert. Op vier maanden tijd werden zeven dagen op tien gecatalogeerd als regendag, wat een fikse korting opleverde om het leed door het slechte weer te verzachten.

Kracht van concept

Beseft Merker wel dat het vaak regent op Norderney en Borkum? ‘Ja, we weten ook wel dat heel wat regendagen zelfs in de zomer tot de mogelijkheden behoren. Toch vinden we dat juist de grote kracht van ons concept. Niets is zo ergerlijk dan snertweer op vakantie en op deze manier geven we de toeristen toch iets terug om die weerellende te compenseren. Zelfs doorgewinterde wandelaars klagen bij drie dagen regen aan een stuk.’

Lokaal weerstation

‘Om discussies te vermijden, wordt er samengewerkt met een lokaal weerstation dat alles netjes registreert. Op basis van hun officiële gegevens worden de sms’jes verstuurd. Die dienst is overigens gratis inbegrepen bij de boeking via Sonnenquartiere.de.’

Bron: AD

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!