vakantiebestemming ruiken

Wegwijzer lanceert online wereldkaart met inreisvoorwaarden per land

Nu het langzaamaan weer toegestaan wordt om te reizen, is het handig om te weten welke landen onder welke voorwaarden toeristen toelaten. Een online wereldkaart van Wegwijzer toont per land aan welke regels je moet voldoen.

Nu we weer op reis mogen naar het buitenland betekent dat niet dat we zomaar overal naartoe kunnen. Lang niet alle landen laten buitenlandse toeristen toe. In landen als de Verenigde Staten, Portugal en Noorwegen zijn reizigers uit België bijvoorbeeld nog niet welkom.

Toeristen

Landen waar toeristen uit België wel toegelaten worden, doen dat onder voorwaarden die wisselen van land tot land. Je mag op dit moment bijvoorbeeld wel naar Duitsland of Cuba reizen, maar alleen wanneer je een coronatest doet en in quarantaine gaat. De meeste landen vragen om een gezondheidsverklaring of Passenger Locator Form en sommige landen – waaronder Kroatië en Ecuador – geven reizigers met een vaccinatiebewijs meer vrijheden. Italië en Nederland maken dan weer geen uitzonderingen voor gevaccineerden.

Inreisvoorwaarden

De regels die landen stellen, veranderen bovendien om de haverklap. Daarom is het niet eenvoudig om erachter te komen waar je heen mag en onder welke voorwaarden. Reisinformatiecentrum Wegwijzer heeft daarom een wereldkaart gemaakt met de inreisvoorwaarden voor 84 landen. Wegwijzer baseert zich op de officiële lokale overheidsbronnen en maakt iedere week een update zodat je telkens over de meest recente en correcte informatie beschikt

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!