welke koffer kiezen vakantie

Welke koffer neem jij mee op vakantie?

De vakantie is aanstaande, de vlucht is geboekt, nog even en de zon gaat dan eindelijk schijnen. Je hebt je kast al overhoop gehaald, wat zal ik meenemen? En welke koffer gaat er mee op reis?

Vooral als je met het vliegtuig gaat, is de keuze voor de juiste koffer belangrijk. Wil je een harde koffer die tegen een stootje kan, of kies je voor zo min mogelijk gewicht? Neem je veel bagage mee, of juist weinig? Dat zal mede bepalen welk type en welke maat koffer je voorkeur heeft.

Harde koffers

Op luchthavens wordt niet altijd even zorgvuldig met koffers omgesprongen. Van de lopende band worden ze op een karretje gegooid, ze gaan vliegtuig in, vliegtuig uit. Ligt je koffer onderop in het bagageruim, dan moet deze wel sterk genoeg zijn om het gewicht bovenop zich te kunnen dragen. Vooral als je breekbare waar in je koffer hebt is een van de harde, hoge kwaliteit Samsonite koffers een aanrader.

Zachte koffers

Het nadeel van een harde koffer is dat deze nauwelijks flexibel is. Dat geldt juist wel voor een zachte koffer. Ze zijn daarom een stuk makkelijker om op te bergen in bijvoorbeeld de kofferbak van je auto. Je kunt in deze koffers meestal meer bagage kwijt en dat verdelen over verschillende ruimtes. Je ondergoed, nette overhemden en de onvermijdelijke pot pindakaas kun je zo makkelijk van elkaar scheiden.

Handbagage

Hoewel je met het vliegtuig snel op je bestemming bent, moet je vanwege de strengere controles ook steeds eerder op de luchthaven zijn om in te checken en je bagage af te leveren. Als je maar een paar dagen weggaat, bijvoorbeeld voor een stedentrip zou je ook alleen handbagage mee kunnen nemen. Dit scheelt een hoop tijd en stress op het vliegveld. Let er overigens wel goed op dat die handbagage voldoet aan de officiële IATA afmeting van 55 x 35 x 20 centimeter. Zo voorkom je onaangename verrassingen.

Samsonite

Samsonite koffers zijn tegenwoordig makkelijk online te bestellen. Bijvoorbeeld bij Bagageonline een specialist op het gebied van tassen en koffers.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!