Wenen

Wenen fijnste stad om in te leven

Droom je weleens van wonen in het buitenland? Dan is Wenen de ultieme plaats om neer te strijken! Want Wenen is opnieuw uitgeroepen tot prettigste stad om in te leven. Voor de achtste keer op rij staat de Oostenrijkse hoofdstad boven aan een lijst die jaarlijks wordt opgesteld door adviesbureau Mercer over de kwaliteit van leven.

Wenen dankt de hoge notering aan de lage prijzen voor woningen en openbaar vervoer en het grote culturele aanbod in musea en theaters. Ook is de levenskwaliteit van de inwoners relatief hoog.

Top 10

Amsterdam staat op een twaalfde plek in de lijst die dinsdag is gepubliceerd. De top tien is goed gevuld met Europese steden met Zurich op tweede plaats, München als vierde, Düsseldorf als zesde, Frankfurt als zevende, Genève als achtste, Kopenhagen als negende en Basel op de tiende plaats. De enige niet-Europese steden in de top tien zijn Auckland, die de derde positie bezet en Vancouver die vijfde is.

San Francisco

In totaal staan er 231 steden op de lijst. Het klassement wordt samengesteld op basis van politieke stabiliteit, gezondheidszorg, onderwijs, misdaadcijfers, recreatiemogelijkheden en het openbaar vervoer. Grote steden als Londen, Parijs, Tokio en New York belandden niet eens in de top 30. De hoogst genoteerde Aziatische stad is Singapore, op de 25e plek. De hoogst genoteerde Amerikaanse stad is San Francisco, op plaats 29.

Syrische stad

De Iraakse hoofdstad Bagdad is volgens het onderzoek de minst prettige stad om in te leven. Verder staan bij de laatste tien landen de Syrische stad Damascus, hoofdstad Port-au-Prince van Haïti en steden in de Centraal Afrikaanse Republiek en Jemen. De ranglijst is al jaren redelijk stabiel, alleen Brussel daalde zes plaatsen vanwege de kans op een terroristische aanslag en Rome daalde vanwege aanhoudende problemen met de afvalverwerking. Er zijn overigens meer gezaghebbende lijstjes van prettigste steden om te wonen. Uit een ander klassement komt al een aantal jaar de Australische stad Melbourne als winnaar naar voren.

Op reis naar het prachtige Wenen met andere singles net als jij? Ga mee!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!