Wenen

Wenen fijnste stad om in te leven

Droom je weleens van wonen in het buitenland? Dan is Wenen de ultieme plaats om neer te strijken! Want Wenen is opnieuw uitgeroepen tot prettigste stad om in te leven. Voor de achtste keer op rij staat de Oostenrijkse hoofdstad boven aan een lijst die jaarlijks wordt opgesteld door adviesbureau Mercer over de kwaliteit van leven.

Wenen dankt de hoge notering aan de lage prijzen voor woningen en openbaar vervoer en het grote culturele aanbod in musea en theaters. Ook is de levenskwaliteit van de inwoners relatief hoog.

Top 10

Amsterdam staat op een twaalfde plek in de lijst die dinsdag is gepubliceerd. De top tien is goed gevuld met Europese steden met Zurich op tweede plaats, München als vierde, Düsseldorf als zesde, Frankfurt als zevende, Genève als achtste, Kopenhagen als negende en Basel op de tiende plaats. De enige niet-Europese steden in de top tien zijn Auckland, die de derde positie bezet en Vancouver die vijfde is.

San Francisco

In totaal staan er 231 steden op de lijst. Het klassement wordt samengesteld op basis van politieke stabiliteit, gezondheidszorg, onderwijs, misdaadcijfers, recreatiemogelijkheden en het openbaar vervoer. Grote steden als Londen, Parijs, Tokio en New York belandden niet eens in de top 30. De hoogst genoteerde Aziatische stad is Singapore, op de 25e plek. De hoogst genoteerde Amerikaanse stad is San Francisco, op plaats 29.

Syrische stad

De Iraakse hoofdstad Bagdad is volgens het onderzoek de minst prettige stad om in te leven. Verder staan bij de laatste tien landen de Syrische stad Damascus, hoofdstad Port-au-Prince van Haïti en steden in de Centraal Afrikaanse Republiek en Jemen. De ranglijst is al jaren redelijk stabiel, alleen Brussel daalde zes plaatsen vanwege de kans op een terroristische aanslag en Rome daalde vanwege aanhoudende problemen met de afvalverwerking. Er zijn overigens meer gezaghebbende lijstjes van prettigste steden om te wonen. Uit een ander klassement komt al een aantal jaar de Australische stad Melbourne als winnaar naar voren.

Op reis naar het prachtige Wenen met andere singles net als jij? Ga mee!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!