Wereld bierkaart voor bierliefhebbers

Ben je ook een echte bierliefhebber en probeer je in een nieuw vakantieland ook altijd even het plaatselijke bier uit? Dan is deze wereldkaart echt iets voor jou!

Smaken verschillen en ook ieder land heeft zo zijn eigen voorkeuren als het om bier gaat. Om te weten welk biertje jij de volgende keer moet bestellen om echt op te gaan onder de locals maakte de website Vinepair een handige wereldkaart met het favoriete bier per land.

Bierkaart van de wereld

Vinepair gebruikte gegevens van onderzoeksbureau Euromonitor en jaarverslagen van brouwerijen om een lijst met de populairste bieren samen te stellen op basis van hun marktaandeel. Met die parameters maakte de site een kaart waaruit blijkt hoe divers het aanbod is en wat we lekker blijken te vinden.

Favoriete biertjes

In de Verenigde Staten houden ze van Bud Light en in Mexico van Corona. In China is Snow het populairst terwijl in India Kingfisher bovenaan staat. In Brazilië is Skol het populairst en in Australië Victoria Bitter. De Fransen geven de voorkeur aan Kronenbourg 1664, de Ieren verkiezen uiteraard Guinness. Het hoeft niet te verbazen dat de Nederlanders Heineken bovenaan plaatsen. De Belgen drinken het vaakst Jupiler.

Hieronder een overzicht per werelddeel

Noord-Amerika en Midden-Amerika

Bier wereld

2. Zuid-Amerika

bierkaart-2

3. Europa

bierkaart-3

4. Afrika en Midden-Oosten

bierkaart-4

5. Zuidelijk Afrika

bierkaart-5

6. Azië 

bierkaart-6

7. Oceanië

bierkaart-7

Wil je dit alles op groter formaat bekijken, dan kan je terecht op de website van Vinepair

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!