Wereld bierkaart voor bierliefhebbers

Ben je ook een echte bierliefhebber en probeer je in een nieuw vakantieland ook altijd even het plaatselijke bier uit? Dan is deze wereldkaart echt iets voor jou!

Smaken verschillen en ook ieder land heeft zo zijn eigen voorkeuren als het om bier gaat. Om te weten welk biertje jij de volgende keer moet bestellen om echt op te gaan onder de locals maakte de website Vinepair een handige wereldkaart met het favoriete bier per land.

Bierkaart van de wereld

Vinepair gebruikte gegevens van onderzoeksbureau Euromonitor en jaarverslagen van brouwerijen om een lijst met de populairste bieren samen te stellen op basis van hun marktaandeel. Met die parameters maakte de site een kaart waaruit blijkt hoe divers het aanbod is en wat we lekker blijken te vinden.

Favoriete biertjes

In de Verenigde Staten houden ze van Bud Light en in Mexico van Corona. In China is Snow het populairst terwijl in India Kingfisher bovenaan staat. In Brazilië is Skol het populairst en in Australië Victoria Bitter. De Fransen geven de voorkeur aan Kronenbourg 1664, de Ieren verkiezen uiteraard Guinness. Het hoeft niet te verbazen dat de Nederlanders Heineken bovenaan plaatsen. De Belgen drinken het vaakst Jupiler.

Hieronder een overzicht per werelddeel

Noord-Amerika en Midden-Amerika

Bier wereld

2. Zuid-Amerika

bierkaart-2

3. Europa

bierkaart-3

4. Afrika en Midden-Oosten

bierkaart-4

5. Zuidelijk Afrika

bierkaart-5

6. Azië 

bierkaart-6

7. Oceanië

bierkaart-7

Wil je dit alles op groter formaat bekijken, dan kan je terecht op de website van Vinepair

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gevaarlijke landen
By Monique ·
26 oktober 2021

10 gevaarlijkste plekken ter wereld

We fantaseren graag over droombestemmingen waar we ooit in ons leven nog eens naar toe op vakantie willen. Maar hoe zit het met plaatsen op de wereld die je voor je eigen veiligheid maar beter kunt mijden?
inpak tips backpack
By Monique ·
26 november 2021

Backpacken op avontuur: 11 inpak tips

Ben jij klaar voor je eerste avontuur? Ga je een verre reis naar een bijzondere bestemming maken? Dan is een goed ingepakte rugzak een must. Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een handig lijstje voor je samengesteld.
5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!
10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.
vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
tips auto vakantie check
By Francien ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!