floortje in palmerston

Werk op vakantie niet los laten kan voor burn-out zorgen

Bang voor een burn-out omdat je te veel werkt? Dat is mogelijk. Maar vooral omdat we ons werk niet kunnen loslaten terwijl we op vakantie zijn waarschuwen onderzoekers. “Wie met zijn lijf op het strand zit maar met zijn hoofd op kantoor, is er veel vatbaarder voor”, zegt expert Ralf Caers.

Denken aan werk

Liggen bakken in de zon op een parelwit strand en ondertussen – terwijl de palmbomen boven je hoofd wuiven – dromen van de all-in cocktailbar, het uitgebreide ontbijtbuffet… én de dossiers die zich intussen, duizenden kilometers verderop, aan het opstapelen zijn op je bureau. Het overkomt vier op de tien Vlamingen.

Mails bekijken

46 procent kan het zelfs tijdens zijn of haar vakantie niet laten om af en toe mails te beantwoorden of dossiers in te kijken. Meer dan de helft werkt vooraf harder en liefst 58 procent moet na die welverdiende vakantie een tandje bijschakelen om weer helemaal bij te zijn. Dat blijkt uit een groot onderzoek van de KU Leuven, VUB, UGent en Odisee bij 3.337 voltijds werkende Vlamingen.

Loslaten

De Vlaming kan zijn werk niet loslaten op vakantie, dus. “En ze hébben al minstens een week nodig om in vakantiemodus te raken”, zegt Ralf Caers, professor hr-management (KU Leuven). “Pas op het einde van week twee is er volledige rust. Dan blijft er maar weinig tijd over voor ‘echte’ vakantie.”

Herkenning?

Nu zijn wij geen Vlamingen…. Maar de kans is natuurlijk groot dat jij jezelf hier ook wel een beetje in herkent. Pas op de plaats maken dus en vooral… genieten van je welverdiende vakantie!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!