Werkloze Thaise olifanten wandelen terug naar huis

Tweeduizend olifanten die werken in de Thaise toeristenindustrie hebben momenteel niets te doen. Omdat ze dreigen te verhongeren, is een begin gemaakt met de dieren terug naar huis te brengen.

Werkloze olifanten

Niet alleen miljoenen mensen zijn hun werk kwijtgeraakt door de coronacrisis, ook olifanten werkzaam in de Thaise toeristenindustrie hebben niets meer te doen. Omdat er geen toeristen meer komen, brengen de olifanten ook geen geld meer op. Hun eigenaren kunnen het voer (zo’n 300 kilogram gras en groenten per dag) niet meer opbrengen waardoor er meer dan tweeduizend olifanten dreigen te verhongeren, meldt de World Animal Foundation.

Terug naar herkomst

De Save Elephant Foundation pleit er al jaren voor dat de olifanten die in de provincie Chiang Mai werken waar de meeste toeristen komen, teruggebracht worden naar de veel groenere Mae Chaem regio waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Daar kunnen ze in dorpjes samenleven met de etnische minderheid Karen. De Karen (waartoe ook de vrouwen behoren die hun nek met ringen steeds verder oprekken) houden al van oudsher olifanten en behandelen ze veel beter dan gebruikelijk in de toeristenindustrie.

Wandelen

Nu de olifanten in Chiang Mai dreigen te verhongeren, is er meer animo om de dieren terug naar huis te brengen. En daar is ondertussen een begin mee gemaakt: ongeveer honderd olifanten zijn begonnen aan de lange wandeling van 150 kilometer. De olifanten wandelen in een tempo van zo’n zeven kilometer per uur, een hele expeditie dus.

Plezier

Een van de olifanteneigenaren die zijn olifanten terugbrengt Sadudee Serichevee vertelt aan Associated Press: ‘Deze olifanten hebben twintig jaar lang geen kans gehad om naar huis terug te keren. Ze lijken heel blij te zijn wanneer ze thuis komen, ze maken tevreden geluidjes, ze rennen naar het riviertje vlakbij ons dorp en maken plezier met onze kinderen.’ Zowel World Animal Foundation als Save Elephant Foundation spannen zich in om de olifanten die in Chiang Mai verblijven te voeren en om nog meer dieren terug te brengen naar Mae Chaem.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

weekendje weg singles
By Margret ·
20 juli 2021

Waar vind je singles in Londen, Parijs en Brussel?

Woon je in Parijs, Brussel of Londen of ben je er voor een vakantie of stedentrip? En kijk je er naar uit een leuke man of vrouw te ontmoeten? Dan is het in ieder geval handig om je naar die plaatsen te begeven waar anderen zich ook bevinden.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!