wijn moezel reizen

Wijnliefhebbers TIP: ontdek het Moezelgebied

Dol op wijnproeven en reizen? Charter dan je beste vriend(in) en breng binnenkort een bezoekje aan ons prachte buurland Duitsland. Ze hebben daar niet alleen goed bier, maar ook voor wijn moet je hier zijn! Het Moezelgebied is namelijk de oudste wijnstreek van Duitsland, die wereldberoemde topwijnen voortbrengt. Een regio om volop te genieten van je vakantie en natuurlijk van een wijntje.

Wijnboer

Even stoppen bij de wijnboer is een oude traditie in het Moezelgebied. In de traditionele ‘Straußwirtschaften’, de wijnhuisjes bij de wijnboer, kun je in een fijne sfeer wijnen proeven en kennismaken met typische Moezelgebruiken. Een krans of een takkenbos boven de deur geeft aan dat de boerderij zijn eigen wijn verkoopt. Maak kennis op een prettige en ongedwongen manier met druivensoorten en verschillende wijnsoorten uit de regio, waarbij typische streekgerechtjes worden geserveerd.

Wijnfeesten

Tot midden november vinden de oergezellige Federweißer-feesten aan de Moezel plaats. Van 22 tot en met 24 september viert Traben-Trarbach zijn eigen Federweißer-feest, waarbij de druiven op traditionele wijze worden geperst. Meer Federweißer-feesten zijn er in Klotten (29 september t/m 1 oktober), Cochem (3/4 november en 10/11 november), Kröv (6/7 oktober) en Zell (13 t/m 15 oktober).

Georganiseerd naar de Moezel

Kruip je liever niet zelf achter het stuur? Dan kan je natuurlijk ook georganiseerd op vakantie naar het prachtige Moezelgebied in Duitsland om te genieten van de overheerlijke wijnen! Hoe dan ook, geniet ze!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!