Wimdu faciliteert Social Travel

Social traveling is de nieuwe trend in de reisindustrie, waarbij je in een huis of appartement van een local kunt verblijven. Couchsurfen is niet voor iedereen weggelegd. Daartegenover is het overnachten in een hotel ook niet altijd even een succes. Als je altijd hebt afgevraagd hoe het is om als een local te verblijven op je favoriete vakantiebestemming, dan is social travel een goede manier om dat te proberen. Social travel sites zoals www.wimdu.nl bieden hiervoor een uitkomst.

In plaats van in een duur hotel overnachten, slaap je in een appartement van een lokale bewoner. Dit is daarom een unieke reiservaring. Social travel biedt ook een oplossing voor bijvoorbeeld gezinnen met kinderen die op vakantie wil gaan. In een appartement verblijven is niet alleen goedkoper maar ook praktischer. Expats kunnen bijvoorbeeld verschillende woonlocaties uitproberen voordat ze besluiten ergens permanent te vestigen.

Unieke reiservaringen

Als reiziger heb je naast een unieke en voordelige overnachtingsplek, ook een local die je tips kunt geven over waar je het lekkerst kunt eten en welke plekken je moet bezichtigen. Je gastheer of gastvrouw kun je dan veel informatie verschaffen. Die weten immers wat leuks is om te doen!

Wimdu vormt een belangrijke schakel tussen de reiziger en een particuliere verhuurder. “Wij zijn geen gewone boekingswebsite. Wij bieden je een nieuwe manier van reizen aan. Je boekt via ons geen kamers in hotels of hostels, maar je kunt kiezen uit gemeubileerde kamers en appartementencomplexen over de hele wereld. Dit betekent dat je ook voor kunt kiezen om in een niet al te toeristische gebied hoeft te verblijven, maar kunt overnachten op plekken waar ‘normale’ mensen wonen”, aldus een woordvoorder van Wimdu.

Wil je overnachten in een leuke loft in een hippe wijk van Madrid, of slapen in een romantisch appartement in Wenen? Neem dan een kijkje op de website van Wimdu.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!