camper kamperen winter

Winterkamperen: durf jij het aan?

Last van een winterdip? Breek het seizoen doormidden met een campertrip. Onderaan de piste in een skigebied of gewoon in de bossen met de verwarming op standje vier. Winterkamperen: waar moet je op letten, wat neem je mee en hoe vermaak je je?

Tip 1: Trakteer je zintuigen

Plekken die je normaal in de zomer bezoekt, zijn in de winter honderdtachtig graden anders. Een andere wereld waarin je steeds nieuwe dingen ontdekt. Ga je bijvoorbeeld naar Oostenrijk, dan staan er andere gerechten op het menu, gaan de bewoners anders gekleed en zien de landschappen er ineens wit, wijds en waanzinnig romantisch uit. Bovendien is kamperen niet alleen leuk, maar ook goed voor lichaam en geest. Je bent in de buitenlucht en beweegt veel, maar brengt ook tijd door met je beste of beter nog: kersverse lief! Meteen een mooie relatietest ?

Tip 2: Ervaar het échte kampeergevoel

In de zomer zit je meestal vóór de camper, in de winter gebruik je ‘m veel meer om te recreëren. Je doet binnen spelletjes, kookt of leest een boek, waardoor je veel meer voeling met de camper krijgt. Ook met de technische kant daarvan. Hoe doe je de sneeuwkettingen om, hoe gaat de kachel en hoe voorkom je dat de leidingen bevriezen? Zelfs de indeling van de camper is anders; Ineens moet je ruimte vrijmaken voor winterjassen en dikke truien. Dit alles zorgt voor een grotere, en geloof ons: bevredigende, beleving van reizen met een camper.

Tip 3: Ga met de camper op wintersport

Steeds meer wintersporters kom er achter hoe fijn het is om met de camper op wintersport te gaan. Ze hebben er over gelezen of hebben de campers met eigen ogen onderaan de piste zien staan. Veel heb je niet nodig: skispullen, een camper met verwarming en Jägermeister in de koelkast. Brandstofkosten heb je sowieso als je met de auto naar de Alpen rijdt, maar tegelijkertijd bespaar je honderden euro’s op hotelkosten. Bovendien ben je met een camper niet gebonden aan een skigebied, maar kun je als je wilt het hele gebergte doorkruisen op zoek naar nieuwe pistes. Zorg wel dat de camper winterklaar is.

Tip 4: Omarm de winter

In de winter beleef je alles anders. Ga eens wandelen of mountainbiken als de duinen knisperen en de bossen wit zijn. En als het dan toch sneeuwt of vriest: neem gelijk je slee en schaatsen mee. Ook kun je samen met de boswachter op pad om dieren te spotten die zich als een vis in het water voelen in de winter. Ga winterwadlopen, doe een workshop winterbarbecuën, zoek een knus brouwerijtje waar je donkere bieren kunt proeven of hak – met toestemming natuurlijk – je eigen kerstboom om. En mooi meegenomen: in de feestmaand vind je overal kerstmarkten. Vooral over de grens komen die vaak met speciale voorzieningen voor campers.

Tip 5: Zorg voor romantiek

De romantiek hangt in de lucht. Of beter: rondom de camper. Zorg voor een koelkast vol lekkernijen en ga samen koken – maar pas wel op voor condensvorming. Warm een pannetje glühwein op, maak een kampvuur of zet de kaarsjes aan – die op batterijen werken, wel zo veilig. Neem een stapel boeken of tijdschriften mee of als je liever een romantische film in bed kijkt, een laptop met een extra databundel. Zorg er natuurlijk voor dat de verwarming altijd aanstaat (ook als je de deur uitgaat), zodat je altijd in een behaaglijk temperatuurtje zit (en de leidingen niet bevriezen). Warme kleedjes zijn optioneel, maar knuffelen werkt beter.

Bron: Camptoo

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!