wintersport singles

Wintersport per trein komt opgang

Nu de eerste sneeuw in de Alpen gevallen is ziet Euro Express Treincharter (EETC), het bedrijf dat zowel de Alpen Expres als De Ski-Trein exploiteert, de winterboekingen aantrekken. De trein van de wintersportboekingen mét de trein komt opgang.

Opleving boekingen

Commercieel Directeur René van der Klink signaleert ook nog een andere trend: “De winterboekingen zijn dit jaar laat op gang gekomen maar sinds de berichten in de media over de sneeuwval in de wintersportgebieden zien we wel een opleving. De consument wordt nu attent gemaakt op zijn wintersportvakantie. Deze wordt ieder jaar later geboekt omdat de huidige consument zich ook niet meer maanden van te voren wenst vast te leggen. Er is voldoende aanbod en men wacht steeds langer af of er nog een buitenkansje of mooie aanbieding voorbij komt.

Voordeelklasse tarief

Dat vraagt ook van ons een andere, meer flexibele opstelling. Met ons Voordeelklasse tarief spelen wij hierop in. Dat tarief blijft net zolang geldig totdat er een bepaald percentage boekingen per trein en per vertrekdatum gemaakt is. Dus deze beschikbaarheid kan per week en periode variëren. Weken die goed lopen zullen eerder duurder worden dan de weken die minder goed lopen.

Betere verkoop voor Kerst dan Krokus

Een ander opvallend verschijnsel is dat de reizen met de Alpen Expres en De Ski-Trein met de Kerst- en Oud en Nieuw periode dit jaar beter verkopen dan de Krokusweken.
Ook de tweede helft van januari wordt erg goed geboekt waarschijnlijk mede vanwege de lage tarieven. Wintersporters die flexibel zijn en op zoek zijn naar een goede prijs slaan dan hun slag.”

Economisch herstel

De verwachting van Van der Klink is dat er komende winter minimaal hetzelfde aantal klanten per Alpen Expres en Ski-Trein naar Oostenrijk en Italië zal afreizen. Zeker nu er voorzichtig economisch herstel wordt aangekondigd zal daar van mee geprofiteerd worden.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!