budget skivkantie

Wintersport voor een prikkie: tips

Voor de échte wintersportliefhebber kan de tijd niet snel genoeg gaan. Ze staan te popelen van ongeduld om van de wit besneeuwde toppen af te roetsjen. En dat wintersportseizoen is dichterbij dan je denkt!

Goedkopere wintersportvakantie

Wat velen tegenhoudt om op de ski’s te springen zijn toch de kosten. Vervoer, de skipas, eventuele skilessen, de outfit en de accommodatie. Dan heb je nog niet eens gegeten en gedronken. Al met al is een wintersportvakantie beste een prijzige aangelegenheid. Kan het ook goedkoper? Zeker weten! We vonden een paar hele waardevolle tips op Columbus Travel die we graag met je delen want geef toe… ook jij wil dolgraag naar de sneeuw deze winter!

7 tips voor een goedkopere wintersportvakantie

Reis naar het oosten

Hoewel iedereen bij wintersport direct denkt aan Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk, zijn in Oost-Europa ook veel goede skigebieden te vinden. Deze zijn veel goedkoper – je bespaart al snel honderden euro’s per week. Voorbeelden zijn Zakopane in Polen, Kranjska Gora in Slovenië en Borovets in Bulgarije, maar ook in Roemenië, Tsjechië, Slowakije en Servië kun je terecht om te skiën of snowboarden.

Klein skigebied

Wil je toch graag naar de Alpen, overweeg dan een klein skigebied. Hier zijn skipassen vaak goedkoper dan in de grote gebieden. Ook op accommodatie en dagelijkse uitgaven valt een hoop te besparen. In bijvoorbeeld Frankrijk vind je in de buurt van Les Portes du Soleil, het grootste skigebied ter wereld, het kleinere Valfréjus. Voor acht dagen kun je hier al terecht vanaf circa € 130, inclusief skipas. Een vergelijkbaar verblijf in Les Portes du Soleil of Les Deux Alpes kost je ruim € 100 meer.

Verblijf niet te dicht bij de piste

Accommodatie is het duurst bij de belangrijke pistes. Bovendien zijn verder van de pistes goedkopere restaurants en winkels te vinden. Het kan daarom honderden euro’s schelen als je iets verderop een plekje zoekt, bijvoorbeeld in het dal. Vaak is er gratis of goedkoop vervoer van en naar de pistes.

Bespaar tientallen euro’s op een skipas

Bedenk goed welke skipas je nodig hebt. Mocht je een paar dagen buiten de piste doorbrengen, dan kan het voordeliger zijn een flexibele pas aan te vragen. Ook kun je vaak passen kopen voor slechts een gedeelte van het gebied. Deze zijn goedkoper dan de reguliere skipassen. Voor beginners is dit een goede optie om geld te besparen.

Reis met een grote groep

Wanneer je met meerdere mensen op vakantie gaat, kom je al snel in aanmerking voor aantrekkelijke groepskortingen. Chalets en appartementen zijn goedkoper, doordat je de kosten kunt delen. Ook skipassen kunnen goedkoper worden aangeschaft wanneer je voor meerdere mensen tegelijk boekt. Bel of mail hierover van tevoren. TIP: ga met andere singles op wintersport! 

Ga all inclusive

Bij een pakketreis zijn skipas, accommodatie, vervoer en eventueel skihuur allemaal inbegrepen en kom je zo niet meer voor ongewenste financiële verrassingen te staan. Vaak zijn zulke pakketten goedkoper dan wanneer je alles afzonderlijk regelt. Pakketaanbieders kunnen namelijk goede prijzen voor skipassen regelen door ze in grote hoeveelheden op te kopen.

Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Wintersportreizen verschillen enorm in prijs en aanbod. Voor de beste deal komt het vaak aan op timing en geluk. Je vergroot je kansen door je in te schrijven voor nieuwsbrieven van verschillende wintersportaanbieders. Hierdoor blijf je op de hoogte van speciale acties en kortingen. Volg ze ook op Twitter en Facebook.

PS.  Hou ook de reisagenda en lastminutes op Single2Travel in de gaten! 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!