stedentrip zagreb vrienden

Wintersport, weekendbreaks en lastminute vakanties populair bij singles

Singles met reiskriebels maken gretig gebruik van de online reiswijzer. Meest populair zijn wintersportreizen, weekendbreaks en lastminutes. Dit blijkt uit onderzoek van het online reismagazine Single2Travel.nl.

Reisaanbod

De single heeft het op reisgebied voor het uitzoeken. Luxe vakanties, weekendjes weg, verre rondreizen, budget reizen, met alleenstaande ouders naar de camping, duikvakanties of culturele en culinaire wensen in vervulling laten gaan, het kan allemaal. Meer en meer singles ontdekken de voordelen van het reizen met gelijkgestemden. Samen reizen is gewoon leuker dan alleen! Het valt alleen niet mee om uit al het aanbod de juiste organisatie te selecteren. De reiswijzer biedt de single op basis van hun persoonlijke wensen de helpende hand.

Reisbehoefte

Ook is duidelijk welk type reizen de single het meest kunnen bekoren. Zo wordt er het vaakst gezocht naar wintersportvakanties. Op de tweede plaats staan de weekendbreaks. Logisch volgens Monique Holtmaat, eigenaar van Single2Travel.  “Singles gaan er graag even tussenuit maar willen niet altijd meteen een lange vakantie te boeken.  Eerst maar eens kijken wat zo’n singlereis nu precies is en of het hen wel bevalt. Is het niks? Dan zijn ze zo weer thuis. Daarom is een citybreak of weekendje weg ideaal. Vaak hebben ze daarna de smaak te pakken en boeken ze een langere vakantie”. Op een derde plaatst komen de lastminute reizen. Ook niet verwonderlijk, want vele singles zijn flexibel en vinden het prettig om kort van te voren te boeken. Eenoudervakanties en verre rondreizen eindigden op een respectievelijk vierde en vijfde plaats.

“De Single” bestaat niet

Dat dé single niet bestaat, moge duidelijk zijn. Een alleenstaande ouder met kleuters heeft nu eenmaal een totaal andere reisbehoefte dan een single van rond de dertig zonder kinderschare. Maar ook onder de kinderloze singles wisselen de wensen nogal. Zo houdt de een van een cultureel getinte vakantie, wil de ander juist actief en sportief bezig zijn en ligt een derde liever een week lui in de zon. Weer anderen voelen zich prettig bij een reis met een duidelijk doel, zoals leren duiken of zeilen. Verder spelen de financiën een beslissende rol bij de keuze. Niet iedereen heeft hetzelfde bedrag te besteden. Omdat er talloze aanbieders met singlereizen zijn is het soms best lastig om net die organisatie te vinden die het best bij je past. De reiswijzer biedt dan uitkomst.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie
By Scott ·
29 september 2023

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!