tips eenouder wintersport

Wintersporttips voor alleenstaande ouders

Als alleenstaande ouder kan het soms lastig zijn om je kinderen in de vakanties bezig te houden. In de zomervakantie kun je ze bijvoorbeeld meenemen naar het strand, waar zij zich vermaken met water en zand en waar jij van een afstandje op je handdoek in de zon toezicht houdt.

Je kinderen bezighouden in de kerstvakantie is voor veel single ouders een grotere klus. Een mogelijkheid is om ze mee te nemen op wintersport. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten als je als alleenstaande ouder met een of meer kinderen gaat skiën?

Bereid je voor

Houd als eerste rekening met iedereen die meegaat. Misschien ben jij al een gevorderde wintersporter, maar je kinderen niet. Het is dan prettig om te weten of er pistes van verschillende niveaus zijn en of je je kinderen in een skiklasje kunt doen, zodat jij in die tijd van zwarte piste kunt gaan. Ook bij het inpakken van je spullen moet je voorbereid zijn. Zorg voor skikleding die goed aansluit, zo voorkom je dat er sneeuw in je kleding komt. Controleer altijd of er in het skigebied een helmplicht is. In Oostenrijk en Italie geldt deze plicht in bepaalde gebieden alleen voor kinderen onder een bepaalde leeftijd.

Tevens is het belangrijk om je ogen goed te beschermen.  Door de sneeuw wordt de felle UV straling weerkaatst,  dit is schadelijk voor zowel de huid als ogen. Een skibril met UV filter is dan ook geen overbodige luxe. Wanneer je kinderen een hele dag alleen op pad zijn kun je het best een skibril aanschaffen met een elastieken band. Deze Goggle skibrillen zijn meestal onbreekbaar en omdat ze beter blijven zitten zullen ze deze minder snel verliezen.

Vermaak je in je eentje (of toch niet)

Realiseer je dat je, als je kinderen in een skiklasje zitten, je in je eentje bent. In je eentje op een terrasje zitten met een drankje of in je eentje van de piste gaan, vind je misschien niet zo leuk. Je kunt daarom overwegen om met een groepsreis voor eenoudergezinnen mee te gaan. Op die manier zijn er altijd andere volwassenen om je heen, wat heel gezellig kan zijn. Bovendien kun je er nog leuke contacten na afloop aan overhouden. Wil je toch liever alleen met je kinderen op pad, zorg er dan voor dat je zeker weet dat je je in je eentje kunt vermaken, buiten of anders op je hotelkamer. Vind je alleen skiën eng? Er zijn naast skiën genoeg andere activiteiten die je in een skioord kunt doen.

Taalbarrière?

Vooral als je kinderen nog jong zijn, kun je je zorgen maken over de taalbarrière tijdens de skilessen. We spreken tenslotte niet allemaal even goed Duits of Frans. In de grotere skioorden zijn vaak Nederlandstalige skileraren, maar in kleinere gebieden is dit vaak niet het geval. Als je alleen reist, is het belangrijk om dit altijd van tevoren bij de skischool uit te zoeken. Reis je met een groepsreis voor eenoudergezinnen, dan is het waarschijnlijk al geregeld, maar navragen kan natuurlijk nooit kwaad. Is er geen Nederlandse skileraar aanwezig, troost je dan met de gedachte dat er altijd andere Nederlandse kinderen in het klasje zitten en dat je kind het meest leert van kijken en nadoen. Het zal dus altijd wel goed komen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!