winterzon spanje favoriet

Winterzon Spanje favoriete bestemming

Spanje; wij Nederlanders zijn er dol op. Het hele jaar door dus ook in de winter. Volgens een onderzoek van Zoover blijkt dat steeds meer vakantiegangers Spanje in de winter bezoeken. De belangstelling voor een vakantie in het Spaanse zonnetje is met vijf procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

Behaaglijk warm in de winter

Dat is ook niet zo verwonderlijk want het Spanje is maar een paar uurtjes vliegen en behoorlijk zon-zeker in de wintermaanden. Zeker de zuidoostkust van Spanje, dus de regio Benidorm, Valencia en Murcia is droog en met zo’n graad of 20 erg behaaglijk als het hier vriest dat het kraakt in januari. Bijkomend voordeel is natuurlijk de prijs. Want met een beetje zoekwerk bij budget maatschappijen zoals Ryanair heb je een ticket voor een paar tientjes naar de Spaanse winterzon te pakken.

Populariteit winterzon

Egypte is in de top vijf van populairste bestemmingen op de tweede plek blijven staan. Maar de populariteit daalde wel met 6 procent vanwege de onrust in het land. Curaçao, de nummer drie, steeg met vijf procent.

Ook het animo voor Kaapverdië en de Dominicaanse Republiek, de nummers vier en vijf op de lijst, zakte. Het reisadvies voor deze landen is niet negatief. Maar volgens Zoover willen vakantiegangers hier minder graag naar toe omdat ze liever kiezen voor zekere en bekende bestemmingen zoals Spanje en Curaçao. Zoals gezegd, in deze landen is het klimaat goed en zijn er veel vluchten vanuit Nederland, ook van goedkopere aanbieders.

Singles in de winterzon

Het zijn natuurlijk niet alleen maar koppels, semi bejaarden en gezinnen die in de winter graag nog even een zonnetje pakken. Ook singles weten winterzonbestemmingen te waarderen. Op de reisagenda van Single2Travel kom je daarom ook een diversiteit aan groepsreizen tegen. Van winterzon tot wintersport en van ver weg tot dichtbij. Loopt je toch liever warm voor een korte (of wat langere) vakantie met singles naar Spanje? Dan moet je even bij de reizen van Kras kijken.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!