WK voetbal

WK-loting blijkt aftrap voor Oranjefans

Oranjesupporters lijken zich niet te laten afschrikken door de op het oog sterke tegenstanders van het Nederlands Elftal tijdens de groepsfase van het WK 2014. In de dagen volgend op de WK-loting is het aantal zoekopdrachten naar hotels in Brazilië sterk toegenomen, zo blijkt uit gegevens van boekingswebsite Hotels.com. 

Sterk groeiende belangstelling

Tijdens de WK-loting op vrijdag 6 december werd Oranje in de groepsfase van het WK 2014 gekoppeld aan Spanje, Australië en Chili. Afgelopen weekend signaleerde Hotels.com een sterk groeiende belangstelling voor Brazilië op haar Nederlandse website. Het aantal zoekopdrachten naar hotels in Brazilië steeg met 840 procent ten opzichte van het voorgaande weekend.

Salvador en basiskamp Rio de Janeiro

Oranje speelt zijn eerste groepswedstrijd op vrijdag 13 juni tegen Spanje in de historische stad Salvador. Vervolgens reist de selectie af naar het zuiden, om op woensdag 18 juni aan te treden tegen Australië in Porto Alegre. De laatste groepswedstrijd tegen Chili speelt Oranje op maandag 23 juni in miljoenenstad São Paulo. Tijdens het WK zal het Nederlands Elftal voornamelijk verblijven in ‘basiskamp’ Rio de Janeiro.

Geliefde bestemming

In de eerste helft van 2013 betaalden reizigers uit de eurozone in Brazilië gemiddeld €158 voor een hotelovernachting, zo laat de Hotel Price Index van Hotels.com zien. Rio de Janeiro, een geliefde bestemming, bezet de derde plaats op de internationale lijst met bestemmingen waar reizigers gemiddeld het meest spendeerden aan een hotelovernachting (€201).

Hoewel de populariteit van het WK het aanbod van beschikbare hotelkamers in Brazilië zal beperken, zijn op de wedstrijddagen van Oranje in speelsteden Salvador, Porto Alegre en São Paulo nog altijd hotelkamers te boeken via Hotels.com voor prijzen tussen de €100 en €200. Naar verwachting zal het aanbod van beschikbare hotelkamers verder toenemen naarmate de organisatie in de komende maanden meer kamers vrijgeeft.

Nieuwe lichting tickets

Alison Couper van Hotels.com zegt: “Dit weekend is gebleken dat er grote belangstelling is voor Brazilië in de aanloop naar het WK van volgend jaar. Wij verwachten dat de vraag verder zal toenemen naarmate het evenement dichterbij komt. Vooral in januari, wanneer de FIFA een volgende lichting tickets zal toewijzen en er meer hotelkamers worden vrijgegeven.

Sportevenementen hebben een wereldwijde aantrekkingskracht, dit zullen de fans merken bij hun zoektocht naar hotels. Vermoedelijk zal de vraag het aanbod overstijgen tijdens het WK. Wij adviseren supporters om hun hotelkamers vroeg te boeken. Fans die ‘voet aan de bal’ houden en een kamer boeken zodra het aanbod komende maand toeneemt, krijgen waarschijnlijk het meeste waar voor hun geld.”
Bron: Hotels

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.
inpak tips backpack
By Monique ·
26 november 2021

Backpacken op avontuur: 11 inpak tips

Ben jij klaar voor je eerste avontuur? Ga je een verre reis naar een bijzondere bestemming maken? Dan is een goed ingepakte rugzak een must. Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een handig lijstje voor je samengesteld.
5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!
singlereis japan
By Monique ·
16 november 2021

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.
streetfood steden
By Monique ·
23 november 2021

In deze 5 steden proef je het lekkerste street food

Elke plek heeft wel een paar lokale specialiteiten die waarschijnlijk de moeite waard zijn om te proberen, maar waar hebben ze nou het allerbeste en lekkerste street food? We geven je 5 tips!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!