stedentrip zagreb vrienden

Zagreb ideale stedentrip met vrienden

Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, is de ideale stad voor een heerlijke, relaxte citytrip. Struin met je vrienden door het gezellige centrum,  laat je verrassen door de kleurrijke architectuur en geniet van de heerlijke lokale gerechten. Zagreb is hot!

1. CENTRALE PLEIN

Bezoek het hart van de stad, het plein Trg Josipa Jelacica. Ontstaan als handelsplaats en ook nu nog de centrale ontmoetingsplek voor alle locals. Wanneer er bij het maken van een afspraak geen locatie wordt afgesproken, weet iedereen dat de Mandusevac fontein het punt is waar je elkaar ziet. Volgens de legende kwamen hier vroeger de heksen van Zagreb samen. Deze geschiedenis speelt een grote rol in de stad. De perfecte tip is dan ook om Zagreb, als een moderne heks, met de Segway te ontdekken.

2. DOLAC MARKT

Achter het plein bevinden zich trappen naar boven, die je leiden naar de Dolac markt. Op dit plein vindt dagelijks een markt plaats waar mensen vanuit heel Kroatië hun etenswaren en andere producten verhandelen. Je vindt hier verse groenten en fruit, bloemen, lokale producten en andere leuke souvenirs. Een echte must-see.

3. STRAATBARRETJES

Wanneer je na de Dolac weer beneden komt, leiden alle straatjes je naar de Tkalciceva. De voormalige hoofdstraat van het prostitutiegebied barst nu van de gezellige cafeetjes, restaurantjes en clubs. Het is de ideale plek om even uit te rusten en te genieten van de mensen om je heen.

4. STENEN POORT

Als je naar de oude (boven)stad gaat, kom je door een stenen poort. Dit is de enige, nog bewaarde poort uit de middeleeuwen. Hij werd meerdere keren door een brand verwoest, maar het beeld van de Heilige Maria bleef bewaard. Deze staat nog steeds op het altaar en wordt gebruikt als heilige gebedsplaats.

5. SINT MARCUS-PLEIN

In het noorden van de stad vind je het Sint-Marcusplein. Hier staat de Sint-Marcus kerk met een prachtig dak gemaakt van mozaïek. Aan het plein bevind zich ook de zetel van de Kroatische regering, het parlement van Kroatië en de zetel van het Grondwettelijk Hof. Grote kans dus dat je hier bekende bestuurders of politici ziet langslopen.

6. TOREN VAN LOTRSCAK

Elke dag om 12 uur ’s middags klinkt in Zagreb een kanonschot. Deze komt vanaf de toren van Lotrscak. De koning van Hongarije vluchtte ooit naar Zagreb toen zijn land werd verwoest. Als dank voor een veilig onderkomen, verklaarde hij Zagreb tot vrije koninklijke stad. Dit wordt nog elke dag gevierd door het afschieten van het kanon.

7. MUSEUM OF BROKEN RELATIONSHIPS

Alle highlights van de stad gezien? Bezoek dan zeker nog het museum of Broken Relationships. Hier vind je spullen van mensen die hun relatie hebben verbroken, inclusief (tragisch) liefdesverhaal. Je vindt er de gekste objecten en de leukste verhalen. Herkenbaar en erg vermakelijk!

BOEKEN

Heb je er zin in gekregen? Bij Skyscanner check je waar je het goedkoopste vliegticket naar Zagreb kunt boeken en via Trivago ontdek je waar in welk hotelletje je het voordeligst kunt overnachten. Wij wensen je alvast een fijne trip!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!