Zeg ja tegen een stedentrip Istanbul

Ja zeggen tegen je baas om over te werken, tegen je vriend(in) om te komen helpen verhuizen.. het jawoord is er in de meeste gevallen zo uit! Wordt het niet eens tijd dat je ja zegt tegen een verwenweekend voor jezelf? Wat dacht je van Istanbul! Samen met leuke singles zodat je misschien over een tijdje wel ja zegt tegen héél iets anders 😉

Istanbul bruist

Zeg je Istanbul dan zeg je ja tegen twee werelden in één. Istanbul is een bruisende stad en heeft een strategische ligging. De stad ligt in zowel Europa als Azië. in Istanbul komen oost en west samen. Het is de enige stad ter wereld die op 2 continenten ligt. Combineer deze unieke locatie met haar eeuwenoude historie en inwoners van allerlei komaf, en je hebt een smeltkroes van culturen zoals nergens ter wereld. Je vindt er eeuwenoude gebouwen zij aan zij met moderne wolkenkrabbers. Even verderop loop je langs een moskee om direct daarna een kerk te zien staan, of een synagoge. Allerlei culturen, geloofs- en levensovertuigingen leven zij aan zijn, en allen delen zijn de unieke Turkse gastvrijheid

Een vleugje geschiedenis: In 600 v.Chr. stichtte de Griek Byzas hier, op de plaats van Istanbul, de nederzetting Byzantion. Later werd het door de Romeinen bezet en Constantinopel genoemd.

Highlights istanbul

De belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul zijn het Topkapi Paleis, waar je een beeld krijgt van hoe de sultans vroeger leefden. En je hebt vast gehoord van de Haghia Sofia (Ayasofia). Deze vroegere kerk werd omgebouwd tot moskee en is nu een museum. En dan hebben we het nog niet gehad over de fameuze Blauwe Moskee en de Grote Bazaar waar je ontzettend veel winkeltjes en mensen aantreft. Verder zijn er verschillende musea, zoals het Archeologisch museum en het museum van de Turkse en Islamitische kunt. Een echte aanrader is een boottocht over de Bosporus. Hierbij ontsnap je uit de drukte van Istanbul en ontdek je de stad van een heel andere kant!

Blauwe moskee Istanbul

Met singles naar Istanbul

Ben je toe aan een heerlijk break, een gave stad verkennen, nieuwe indrukken opdoen en dat alles in een prima gezelschap? Denk dan eens aan een groepsreis naar het wonderschone en schitterende Istanbul. Zeker weten dat jij een prima tijd tegemoet gaat! We hebben even voor je opgezocht welke reisspecialisten naar Istanbul afreizen. We kwamen tegen: Shoestring maar ook SNP reizen heeft verschillende mooie reizen naar Turkije, waaronder eentje die ook Istanbul aandoet.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!