Zeg ja tegen een stedentrip Istanbul

Ja zeggen tegen je baas om over te werken, tegen je vriend(in) om te komen helpen verhuizen.. het jawoord is er in de meeste gevallen zo uit! Wordt het niet eens tijd dat je ja zegt tegen een verwenweekend voor jezelf? Wat dacht je van Istanbul! Samen met leuke singles zodat je misschien over een tijdje wel ja zegt tegen héél iets anders 😉

Istanbul bruist

Zeg je Istanbul dan zeg je ja tegen twee werelden in één. Istanbul is een bruisende stad en heeft een strategische ligging. De stad ligt in zowel Europa als Azië. in Istanbul komen oost en west samen. Het is de enige stad ter wereld die op 2 continenten ligt. Combineer deze unieke locatie met haar eeuwenoude historie en inwoners van allerlei komaf, en je hebt een smeltkroes van culturen zoals nergens ter wereld. Je vindt er eeuwenoude gebouwen zij aan zij met moderne wolkenkrabbers. Even verderop loop je langs een moskee om direct daarna een kerk te zien staan, of een synagoge. Allerlei culturen, geloofs- en levensovertuigingen leven zij aan zijn, en allen delen zijn de unieke Turkse gastvrijheid

Een vleugje geschiedenis: In 600 v.Chr. stichtte de Griek Byzas hier, op de plaats van Istanbul, de nederzetting Byzantion. Later werd het door de Romeinen bezet en Constantinopel genoemd.

Highlights istanbul

De belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul zijn het Topkapi Paleis, waar je een beeld krijgt van hoe de sultans vroeger leefden. En je hebt vast gehoord van de Haghia Sofia (Ayasofia). Deze vroegere kerk werd omgebouwd tot moskee en is nu een museum. En dan hebben we het nog niet gehad over de fameuze Blauwe Moskee en de Grote Bazaar waar je ontzettend veel winkeltjes en mensen aantreft. Verder zijn er verschillende musea, zoals het Archeologisch museum en het museum van de Turkse en Islamitische kunt. Een echte aanrader is een boottocht over de Bosporus. Hierbij ontsnap je uit de drukte van Istanbul en ontdek je de stad van een heel andere kant!

Blauwe moskee Istanbul

Met singles naar Istanbul

Ben je toe aan een heerlijk break, een gave stad verkennen, nieuwe indrukken opdoen en dat alles in een prima gezelschap? Denk dan eens aan een groepsreis naar het wonderschone en schitterende Istanbul. Zeker weten dat jij een prima tijd tegemoet gaat! We hebben even voor je opgezocht welke reisspecialisten naar Istanbul afreizen. We kwamen tegen: Shoestring maar ook SNP reizen heeft verschillende mooie reizen naar Turkije, waaronder eentje die ook Istanbul aandoet.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!