auto singles vakantie

Zelf een rondreis maken? Hier moet je op letten met een huurauto

Wachttijden en drukke vertrekhallen. Wie dat wil vermijden gaat lekker met de auto op vakantie. Dat is vrijheid en biedt veel comfort. Op naar Italië, met een comfortabele en veilige huurauto.

Voor veel mensen is het de ultieme vrijheid, lekker rondtoeren met de auto. Als je zoveel kilometers gaat maken, bijvoorbeeld in Italië, en afhankelijk bent van die auto wil je natuurlijk dat deze piekfijn in orde is. Met een auto huren Italië kun je hiervan op aan en ga je zorgeloos op pad.

Zelf rondrijden of een georganiseerde roadtrip boeken

Je kunt zoveel kilometers per dag maken als je wilt en waar je het ook maar leuk vindt. Ergens een stop houden en weer door, of juist langere tijd blijven. Daarentegen zijn er ook georganiseerde rondreizen die je langs de mooiste plekjes voeren. Denk eens aan een rondreis van Napels tot Sorrento bijvoorbeeld waarbij je tot boven op de Vesuvius komt. Of een roadtrip door het oostelijke puntje van Zuid-Italië? Een minder toeristische regio die je voert langs prachtige steden als Lecce of Otranto. En uiteraard rijd je heerlijk langs de kust.

Auto huren is begin van vakantiepret

Het zijn zomaar twee voorbeelden van bestemmingen in Italië die je met een huurauto prima kunt doen. Het is het handigste om de auto van tevoren vanuit Nederland te huren. Klik hier, voor hoe je dat het meest makkelijk organiseert. De tarieven zijn dan vaak ook een stuk voordeliger dan wanneer je dat doet bij het Italiaanse vliegveld. Je kunt eveneens besparen op de prijs door goed na te gaan wanneer je de auto moet inleveren om niet voor een paar uur extra tijd een volle dag te hoeven betalen.

  • Huren middels een creditcard, die direct je borg is, is een stuk handiger dan contant betalen of met een gewone pas. Als alles goed gaat is er dan ook geen borgbedrag afgeschreven van je lopende rekening. Wel zo comfortabel.
  • Houd goed in de gaten waarvoor je verzekerd bent en of dat voldoende is. Laat je ook geen onnodige verzekeringen aansmeren. Als je vanuit Nederland de zaken regelt, ben je goed verzekerd en kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Ook de kleine lettertjes zijn dan geen struikelblok. Stel je voor dat je zoiets ter plekke (even snel dus) in het Italiaans moet lezen. Regel daarom de huurauto ruim voor je vakantie. Dan begint de voorpret ook goed.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!