auto singles vakantie

Zelf een rondreis maken? Hier moet je op letten met een huurauto

Wachttijden en drukke vertrekhallen. Wie dat wil vermijden gaat lekker met de auto op vakantie. Dat is vrijheid en biedt veel comfort. Op naar Italië, met een comfortabele en veilige huurauto.

Voor veel mensen is het de ultieme vrijheid, lekker rondtoeren met de auto. Als je zoveel kilometers gaat maken, bijvoorbeeld in Italië, en afhankelijk bent van die auto wil je natuurlijk dat deze piekfijn in orde is. Met een auto huren Italië kun je hiervan op aan en ga je zorgeloos op pad.

Zelf rondrijden of een georganiseerde roadtrip boeken

Je kunt zoveel kilometers per dag maken als je wilt en waar je het ook maar leuk vindt. Ergens een stop houden en weer door, of juist langere tijd blijven. Daarentegen zijn er ook georganiseerde rondreizen die je langs de mooiste plekjes voeren. Denk eens aan een rondreis van Napels tot Sorrento bijvoorbeeld waarbij je tot boven op de Vesuvius komt. Of een roadtrip door het oostelijke puntje van Zuid-Italië? Een minder toeristische regio die je voert langs prachtige steden als Lecce of Otranto. En uiteraard rijd je heerlijk langs de kust.

Auto huren is begin van vakantiepret

Het zijn zomaar twee voorbeelden van bestemmingen in Italië die je met een huurauto prima kunt doen. Het is het handigste om de auto van tevoren vanuit Nederland te huren. Klik hier, voor hoe je dat het meest makkelijk organiseert. De tarieven zijn dan vaak ook een stuk voordeliger dan wanneer je dat doet bij het Italiaanse vliegveld. Je kunt eveneens besparen op de prijs door goed na te gaan wanneer je de auto moet inleveren om niet voor een paar uur extra tijd een volle dag te hoeven betalen.

  • Huren middels een creditcard, die direct je borg is, is een stuk handiger dan contant betalen of met een gewone pas. Als alles goed gaat is er dan ook geen borgbedrag afgeschreven van je lopende rekening. Wel zo comfortabel.
  • Houd goed in de gaten waarvoor je verzekerd bent en of dat voldoende is. Laat je ook geen onnodige verzekeringen aansmeren. Als je vanuit Nederland de zaken regelt, ben je goed verzekerd en kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Ook de kleine lettertjes zijn dan geen struikelblok. Stel je voor dat je zoiets ter plekke (even snel dus) in het Italiaans moet lezen. Regel daarom de huurauto ruim voor je vakantie. Dan begint de voorpret ook goed.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!