powerbank op reis

Zet je reis obstakels nu aan de kant en ga!

Fantaseer je al tijden van een reis maar heb je talloze obstakels in je hoofd die je tegenhouden? Lees snel verder over de meest voorkomende angsten en waarom die helemaal niet zo’n big deal zijn als je denkt.

Je kent de taal niet

Voel je je nu al hopeloos omdat je de taal niet spreekt van het land dat je wilt bezoeken? Bang dat je de weg niet vindt, het openbaar vervoer niet snapt of geen eten kunt bestellen? Bedenk dat Engels de derde meest gesproken taal ter wereld is (na Chinees en Spaans) en dat er dus genoeg mensen zijn die deze taal beheersen. Zeker op toeristische plekken zijn er altijd mensen die een woordje Engels kunnen. Zo niet, dan zijn er genoeg apps die je kunnen helpen! En mocht internet te duur zijn of mocht je gewoon geen verbinding hebben, dan kun je nog altijd een old school woordenboek meenemen.

Geldzaken

Bang dat je te veel betaalt of halverwege je reis zonder budget zit? Gebruik dan vergelijkingssites voor bijvoorbeeld vluchten, hotels, vervoer en restaurants. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! Schrijf je ook in voor nieuwsbrieven en prijs-alerts zodat je ook direct op de hoogte blijft. Bepaal van tevoren je budget en houd je daar ook aan. Boek bijvoorbeeld geen vijfsterrenhotel als je budget eerder een simpel hostel toelaat. Een geweldige reis is niet per se afhankelijk van je budget, er zijn genoeg goedkope of zelfs gratis activiteiten te vinden!

Andere tips om geld te besparen:

  • Ga op zoek naar indirecte vluchten. Duurt misschien iets langer, maar scheelt een hoop geld!
  • Vlieg op kleinere luchthavens in de buurt van je bestemming
  • Vlieg met verschillende maatschappijen
  • Eet lokaal voedsel. Dit is niet alleen goedkoper, maar vaak ook erg lekker!
  • Pin niet te vaak. Wisselkoersen zijn niet altijd even gunstig en bij elke afname wordt er extra geld in rekening gebracht om de transactie te kunnen doen.

Daarnaast kun je natuurlijk ook tijdens je reis geld verdienen:

1# Artikelen schrijven, online marketingactiviteiten of teksten vertalen: er zijn genoeg bedrijven waar je met alleen een internetverbinding veel voor kunt betekenen. Werk wanneer en vooral wáár jou dat uit komt.

2# Werk op locatie. Of dat nou druiven plukken, horecawerk of administratie is, na een aantal weken kun je weer verder!

3# Lijkt dit je allemaal niks? Dan kun je natuurlijk ook altijd nog zorgen dat je reis voor je geregeld wordt. Geef je op als vrijwilliger, werk als au-pair of combineer reizen met studeren. In deze gevallen wordt bijna altijd accommodatie voor je geregeld! Bovendien kun je op deze manieren tegelijkertijd geld verdienen, zo tackel je twee angsten in één keer. Geen smoesjes meer om niet te gaan dus. Van reizen word je happy!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!