powerbank op reis

Zet je reis obstakels nu aan de kant en ga!

Fantaseer je al tijden van een reis maar heb je talloze obstakels in je hoofd die je tegenhouden? Lees snel verder over de meest voorkomende angsten en waarom die helemaal niet zo’n big deal zijn als je denkt.

Je kent de taal niet

Voel je je nu al hopeloos omdat je de taal niet spreekt van het land dat je wilt bezoeken? Bang dat je de weg niet vindt, het openbaar vervoer niet snapt of geen eten kunt bestellen? Bedenk dat Engels de derde meest gesproken taal ter wereld is (na Chinees en Spaans) en dat er dus genoeg mensen zijn die deze taal beheersen. Zeker op toeristische plekken zijn er altijd mensen die een woordje Engels kunnen. Zo niet, dan zijn er genoeg apps die je kunnen helpen! En mocht internet te duur zijn of mocht je gewoon geen verbinding hebben, dan kun je nog altijd een old school woordenboek meenemen.

Geldzaken

Bang dat je te veel betaalt of halverwege je reis zonder budget zit? Gebruik dan vergelijkingssites voor bijvoorbeeld vluchten, hotels, vervoer en restaurants. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! Schrijf je ook in voor nieuwsbrieven en prijs-alerts zodat je ook direct op de hoogte blijft. Bepaal van tevoren je budget en houd je daar ook aan. Boek bijvoorbeeld geen vijfsterrenhotel als je budget eerder een simpel hostel toelaat. Een geweldige reis is niet per se afhankelijk van je budget, er zijn genoeg goedkope of zelfs gratis activiteiten te vinden!

Andere tips om geld te besparen:

  • Ga op zoek naar indirecte vluchten. Duurt misschien iets langer, maar scheelt een hoop geld!
  • Vlieg op kleinere luchthavens in de buurt van je bestemming
  • Vlieg met verschillende maatschappijen
  • Eet lokaal voedsel. Dit is niet alleen goedkoper, maar vaak ook erg lekker!
  • Pin niet te vaak. Wisselkoersen zijn niet altijd even gunstig en bij elke afname wordt er extra geld in rekening gebracht om de transactie te kunnen doen.

Daarnaast kun je natuurlijk ook tijdens je reis geld verdienen:

1# Artikelen schrijven, online marketingactiviteiten of teksten vertalen: er zijn genoeg bedrijven waar je met alleen een internetverbinding veel voor kunt betekenen. Werk wanneer en vooral wáár jou dat uit komt.

2# Werk op locatie. Of dat nou druiven plukken, horecawerk of administratie is, na een aantal weken kun je weer verder!

3# Lijkt dit je allemaal niks? Dan kun je natuurlijk ook altijd nog zorgen dat je reis voor je geregeld wordt. Geef je op als vrijwilliger, werk als au-pair of combineer reizen met studeren. In deze gevallen wordt bijna altijd accommodatie voor je geregeld! Bovendien kun je op deze manieren tegelijkertijd geld verdienen, zo tackel je twee angsten in één keer. Geen smoesjes meer om niet te gaan dus. Van reizen word je happy!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!