EF taalreis

Zijn deze reistrends jouw op het lijf geschreven?

In april wordt er al gedroomd over zomervakantiebestemmingen en vanaf september vertrekken er weer duizenden jongeren op backpack avontuur. Australië blijft een populaire reisbestemming, blijkt uit onderzoek van reiswebsite Around the Globe. De website onderzocht welke landen de komende twee jaar populaire reisbestemmingen zullen zijn en wat haar bezoekers belangrijk vinden aan reizen.

Australië & Indonesië

In de resultaten van het onderzoek wordt favoriet Australië gevolgd door Indonesië. 18% van de respondenten geeft aan dit Aziatische land binnen twee jaar te bezoeken. Ook Nieuw-Zeeland mag 18% van de ondervraagde reizigers verwachten. Thailand en de Verenigde Staten zijn ook in trek. 16% van de ondervraagden reist binnen twee jaar naar Thailand en 15% zegt naar de Verenigde Staten te gaan.

Oost-Europa

Uit het onderzoek blijkt ook dat oudere bezoekers andere vakantiebestemmingen bezoeken dan de jongere generatie. Meer oudere dan jongere reizigers plannen een bezoek aan Frankrijk. Het populaire Indonesië is meer in trek bij vrouwen, net als Nieuw-Zeeland en mannen hebben meer interesse in Oost-Europese landen dan vrouwen.

Vrijwilligerswerk

Een ander terrein dat aan populariteit wint, zijn vrijwilligersprojecten in het buitenland. Reizigers die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk, zien hun vakantie niet als een moment om tot rust te komen. Zij hechten meer belang aan duurzaamheid tijdens het reizen, zijn het liefst zoveel en zo lang mogelijk van huis, willen iets nieuws leren, ontmoeten graag anderen en willen hun kennis delen met degenen die daar volgens hen baat bij hebben.
Iets meer vrouwelijke dan mannelijke bezoekers van de Around the Globe gaven aan al eens vrijwilligerswerk gedaan te hebben en veel meer vrouwen dan mannen blijken geïnteresseerd te zijn in vrijwilligerswerk op reis.

Oudere leeftijd

Leeftijd blijkt onder meer bepalend te zijn voor het hebben van interesse in vrijwilligersprojecten. De meeste respondenten die al eens vrijwilligerswerk op reis hebben gedaan zijn tussen de 25 en 45 jaar oud. Meer dan de helft van de jongeren tot 25 jaar heeft al eens overwogen om in het buitenland vrijwillig de handen uit de mouwen te steken. Ook reizigers van 25 jaar en ouder zijn geïnteresseerd, maar hun interesse blijkt af te nemen met de jaren.

Over Around the Globe

Around the Globe voorziet reizigers die de gebaande paden durven verlaten van inspiratie, tips en informatie. Met een bonte verzameling van unieke reiservaringen, helpt Around the Globe reizigers met eerlijke en praktische informatie van hun reis iets moois en onvergetelijks te maken. Op de website worden ervaringen van reizigers wereldwijd gedeeld waardoor een van de eerste Nederlandstalige reiswebsites groeide tot een reisencyclopedie vol kennis die niet in de reisbrochures staat.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!