EF taalreis

Zijn deze reistrends jouw op het lijf geschreven?

In april wordt er al gedroomd over zomervakantiebestemmingen en vanaf september vertrekken er weer duizenden jongeren op backpack avontuur. Australië blijft een populaire reisbestemming, blijkt uit onderzoek van reiswebsite Around the Globe. De website onderzocht welke landen de komende twee jaar populaire reisbestemmingen zullen zijn en wat haar bezoekers belangrijk vinden aan reizen.

Australië & Indonesië

In de resultaten van het onderzoek wordt favoriet Australië gevolgd door Indonesië. 18% van de respondenten geeft aan dit Aziatische land binnen twee jaar te bezoeken. Ook Nieuw-Zeeland mag 18% van de ondervraagde reizigers verwachten. Thailand en de Verenigde Staten zijn ook in trek. 16% van de ondervraagden reist binnen twee jaar naar Thailand en 15% zegt naar de Verenigde Staten te gaan.

Oost-Europa

Uit het onderzoek blijkt ook dat oudere bezoekers andere vakantiebestemmingen bezoeken dan de jongere generatie. Meer oudere dan jongere reizigers plannen een bezoek aan Frankrijk. Het populaire Indonesië is meer in trek bij vrouwen, net als Nieuw-Zeeland en mannen hebben meer interesse in Oost-Europese landen dan vrouwen.

Vrijwilligerswerk

Een ander terrein dat aan populariteit wint, zijn vrijwilligersprojecten in het buitenland. Reizigers die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk, zien hun vakantie niet als een moment om tot rust te komen. Zij hechten meer belang aan duurzaamheid tijdens het reizen, zijn het liefst zoveel en zo lang mogelijk van huis, willen iets nieuws leren, ontmoeten graag anderen en willen hun kennis delen met degenen die daar volgens hen baat bij hebben.
Iets meer vrouwelijke dan mannelijke bezoekers van de Around the Globe gaven aan al eens vrijwilligerswerk gedaan te hebben en veel meer vrouwen dan mannen blijken geïnteresseerd te zijn in vrijwilligerswerk op reis.

Oudere leeftijd

Leeftijd blijkt onder meer bepalend te zijn voor het hebben van interesse in vrijwilligersprojecten. De meeste respondenten die al eens vrijwilligerswerk op reis hebben gedaan zijn tussen de 25 en 45 jaar oud. Meer dan de helft van de jongeren tot 25 jaar heeft al eens overwogen om in het buitenland vrijwillig de handen uit de mouwen te steken. Ook reizigers van 25 jaar en ouder zijn geïnteresseerd, maar hun interesse blijkt af te nemen met de jaren.

Over Around the Globe

Around the Globe voorziet reizigers die de gebaande paden durven verlaten van inspiratie, tips en informatie. Met een bonte verzameling van unieke reiservaringen, helpt Around the Globe reizigers met eerlijke en praktische informatie van hun reis iets moois en onvergetelijks te maken. Op de website worden ervaringen van reizigers wereldwijd gedeeld waardoor een van de eerste Nederlandstalige reiswebsites groeide tot een reisencyclopedie vol kennis die niet in de reisbrochures staat.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!