Britt en Ymke op reis

Zo blijft het leuk voor stelletjes op reis

Als je een tijdje single bent geweest, ben je erg gewend aan je vrijheid om te doen en te laten wat jij wilt, op welk moment dan ook. Na een tijd komt er iemand op je pad, waar jij je leven mee wil vervolgen. Eén van de dingen die jullie mogelijk  gemeen hebben, is op vakantie gaan en andere landen gaan bezoeken. Voor het eerst samen reizen is een goede testcase of het echt klikt tussen jullie.

Spannend en vol spanning

Stel dat jullie die eerste test goed zijn doorgekomen en jullie zijn aan elkaar blijven plakken, dan zullen er vast nog meer vakanties volgen. Ook dan blijven vakanties met elkaar altijd spannend en vol spanning. Normaal ben je namelijk niet de hele dag en dat 2 weken lang, als enigen bij elkaar in de buurt, zonder je gewone werkzaamheden en je eigen ritme.

Je kunt natuurlijk ook met een goede vriendin of vriend op vakantie, die niet je partner is. Jullie hebben ontdekt dat jullie beiden graag verre reizen maken en dat dan gezellig samen kunt doen.

Valkuilen en frustraties

Dus voor een eerste reis samen, voor een vakantie met je partner of voor een vakantie met een goede vriend, is het goed je van te voren te bedenken dat er valkuilen zijn.

Eenmaal op de plaats van bestemming kunnen er echter ook frustraties ontstaan, die het reizen als een stelletje een uitdaging maken.

Tips voor reizende stelletjes

 

1. Gun elkaar je eigen tijd
Net noemde ik het al, die eigen tijd. Soms even alleen zijn, ben je als  je een tijdje single geweest was, gewend aan geraakt. Continu bij elkaar op de lip zitten kan soms irritaties opleveren. Geef de ander en neem zelf wat tijd voor jezelf. Ga in een stad eens in je eentje rondlopen. Alleen kijk je toch anders naar dingen.

2. Maak contact met anderen
Wat voor relatie je ook hebt, het feit dat je samen op reis gaat,  betekent niet dat jullie de hele reis met zijn tweeën plezier moeten maken. Sta open voor het ontmoeten van andere mensen en leg contact met plaatselijke bewoners. Door ‘nieuwe vriendschappen’ te sluiten in het buitenland wordt jullie reis alleen maar leuker. Door deze bijzondere ervaring ga je nog meer genieten.

3. Ga op date
Ben je als goede vriendinnen op pad dan is reizen natuurlijk ook een vorm om nieuwe potentiele dates te scoren. Ben je met rugzak op pad en zie je er niet ieder moment op zijn fraaist uit, dan kun je afspreken met elkaar op welke dagen je wel even meer werk gaat maken van je outfit zodat jullie de boer op kunnen. Ogen en oren geopend.

Ben je wel als stel op vakantie dan kun je ook afspreken dat er dagen zijn dat je net even meer aandacht besteed aan je uiterlijk, dat  je jezelf mooi maakt voor de ander. Ga dan op die avond lekker met zijn tweeën genieten van een avondje met een wijntje, hapjes en romantiek. Dan mogen daarna die gemakkelijk zittende korte broek met slippers weer aan. Dit zal jullie relatie nog meer ten goede komen. De reis kan nu helemaal niet meer stuk.

4. Kom tot compromis
Spreek samen af wat de invulling van jullie reis moet zijn, globaal natuurlijk. Daarna komt de invulling van de dagen afzonderlijk. Wil de een iets heel graag, maar de ander wil dat echt niet, dan moet je soms toegeven en soms iets achterwege laten.  Kom tot een overeenkomst, een compromis. Dat is niet anders als in het echte leven. Maak er zeker geen issue van. Zoek vooral naar gemeenschappelijke interesses en die moeten er zijn.

5. Heb plezier met elkaar
Gebeurt er iets tijdens jullie reis wat je vervelend bent, jammer, dat mag je best zeggen, maar ergens over gaan zeuren dat draagt nergens positief aan bij. Lach om elkaars stommiteiten, lach er om als je tijdens een wandeling weer op de zelfde plek uitkomt, omdat jullie samen de kaart op zijn kop hebben gehouden bij het bepalen van de route. Geniet zoveel mogelijk, want op vakantie zijn en reizen is zo heerlijk.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!