bhutan reizen geluk

Zo breng je het ultieme vakantiegevoel bij je in huis

Iedereen kent het wel. Dat heerlijke gevoel en het intense genieten als je op vakantie bent. Helaas komt er aan iedere vakantie ook een einde en hoewel (bijna) niemand zin heeft om naar huis te gaan, kun je het vakantiegevoel natuurlijk ook gewoon meenemen. Dit zijn de 5 tips om je vakantiegevoel mee te nemen naar je eigen thuis in 2020.

Koop souvenirs op je vakantiebestemming

Een van de perfecte manieren om je vakantiegevoel thuis langer aan te houden is om een aandenken mee te nemen van je reis. Je kan natuurlijk een hele typische koelkastmagneet kopen in een souvenirwinkeltje, maar dat hoeft niet. Verzamel een paar mooie schelpen of stenen op het strand en doe deze in een mooie glazen pot of vaas die je op je reisbestemming koopt. Of pluk een paar mooie bloemen en laat deze drogen, zodat je ze later een mooi plekje geeft in je woning. Je kan de spulletjes op verschillende plekken neerzetten maar je kan natuurlijk ook alles verzamelen op een plank of bovenop een kastje. Of misschien ben je gek op lekkere koekjes of etenswaren die je alleen op je vakantiebestemming kan kopen. Kortom, neem iets mee wat voor jou kenmerkend is voor je gemaakte reizen.

Decoreer je huis met leuke raamstickers

Een andere manier om je vakantiegevoel thuis voort te zetten is door leuke inspirerende raam of muurstickers te bestellen. Was je fan van de natuur van je vakantiebestemming? Kies dan een sticker van de natuur en plak deze op je raam thuis om de vakantiesfeer in huis te brengen. Of koop kant-en-klare originele raamstickers van typische landkenmerken van je laatste vakantiebestemming. Ben je gek op de Hollandse hoofdstad Amsterdam? Bestel dan de kenmerkende grachtenpanden voor op je ruit of muur. Ook voor de baby- of kinderkamer zijn raamstickers geschikte decoratie om je kindje in de vakantiestemming te houden.

Laat een fotoalbum maken met al je vakantiekiekjes

Tijdens je vakantie maak je ongetwijfeld tientallen of misschien wel honderden foto’s. Door de huidige smartphones is het enorm makkelijk om snel een vakantiekiekje te maken. Maar wat doe je er naderhand nog mee? Eigenlijk is het doodzonde om al deze prachtige beelden te laten staan op je mobiele telefoon of iPad. Maak bij thuiskomst een selectie van de meest bijzondere foto’s en laat er een fotoalbum of mooi koffietafelboek van maken. Dankzij handige programma’s hoeft dat tegenwoordig helemaal niet meer veel tijd te kosten en is een album zo gemaakt. Zo kijk je je vakantiebeelden nog eens gemakkelijk terug en ook voor de kleintjes is het een bijzonder aandenken.

Neem die zomerse vakantie geur mee naar huis

Vind je ook dat een vakantiebestemming altijd een typische geur heeft? Misschien ben je gek op de geur van de zee en het strand in of houd je van de frisse kersenbloesem van Japan. Wist je dat je vandaag de dag geurkaarsen kan kopen in bijna elke geur? Kies bijvoorbeeld voor de geur zeelucht, dromerige zomernacht of aardbeienijs. Koop ze in de winkel, steek ze aan en geniet van de vakantie geur in je woning.

Richt je woning en tuin in met nieuwe planten

Ben je gek op warme bestemmingen zoals Valencia en mis je het gevoel en de warmte bij thuiskomst? Ga eens naar een tuincentrum en verleng je vakantiegevoel door de aanschaf van een paar tropische planten. Koop bijvoorbeeld een varenpalm voor in je woonkamer of een waaierpalm voor in je tuin. Zo heb je dat vakantiegevoel altijd in je eigen huis.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!