10 mooiste kerstbomen

Zo haal je de kerstverlichting uit de knoop

Dikke kans dat je een dezer dagen die doos met kerstspullen van de zolder of vliering haalt en vol goede moed begint aan het optuigen van je knisperende kerstboom. Totdat je die wirwar aan lampjes ziet… De gruwel van iedereen! Er zijn maar weinig mensen die ze keurig in het doosje bewaren zoals ze er ooit uitkwamen dus het is ieder jaar weer een opgave om ze uit de knoop te halen.

Tips ontwarren kerstverlichting 

Omdat dit natuurlijk heel vaak voorkomt hebben ze bij warenhuisketen Tesco zelfs iemand speciaal in dienst genomen om dit probleem aan te pakken. Anya Mugridge geeft in onderstaand filmpje zes tips die je helpen om die vervelende lichtjes te ontwarren.

Zorg ervoor dat je in de juiste mood bent
“Het heeft geen zin op voorhand al te stressen over het feit dat je een tijdje zoet zal zijn met het ontwarren van de lampjes. Word even wat rustig, zet een kerstmuziekje op en drink een warme kop thee.”

Maak een juiste inschatting van het werkje
“Probeer eerst en vooral het eindpunt te vinden en werk zo je weg terug.”

Zorg voor voldoende ruimte
“Begin op een vlakke ondergrond. Maak de lampjes zoveel los als je kan en verspreid ze zoveel mogelijk. Dat zal je al heel wat helpen in het ontwarren.”

Een handige tip…
“Gebruik een pen of potlood om de knopen te ontwarren zodat je de lichtjes meer gelijkmatig kunt verspreiden.”

Hou alles netjes
“Hou de stukken snoer die je al hebt losgemaakt in rechte stukken zodat al je harde werk niet voor niets is geweest.”

Denk vooruit
“Pak dit jaar de lichtjes netjes in zodat je volgend jaar een halfuur langer in je luie stoel kunt blijven zitten.”

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!