Zo hou je inbrekers buiten de deur tijdens je vakantie

De vakantie staat weer voor de deur. Een heerlijke tijd, helaas ook al te vaak voor inbrekers, die van de afwezigheid van vakantiegangers profiteren om toe te slaan. Enkele tips om dieven buiten te houden.

Bewoonde indruk

In het algemeen wil een dief zo snel en onopvallend mogelijk inbreken, in een huis waar op dat moment niemand aanwezig is. Het komt er dus op aan om dat te beletten. Probeer daarom een bewoonde indruk te geven én alle ramen (ook van het toilet en de klapramen) en deuren goed gesloten te houden.

Klassieker

Voor dat laatste is een gekende en erg simpele klassieker: plaats een stok tussen je schuifdeur. Nog een tip: laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur in het slot steken. Voor het eerste: laat je brievenbus niet uitpuilen van de post, want dan weet de inbreker dat de kans groot is dat je op vakantie bent. Je kan dat regelen met de post zelf of met familie of vrienden die je bus geregeld komen lichten. Je kranten- en/of tijdschriftenabonnement kan je bovendien makkelijk tijdelijk laten onderbreken.

Domotica

Aan een vertrouweling je huissleutel geven tijdens je afwezigheid is meestal een goed idee. Om je plantjes water te geven en om gordijnen en rolluiken te sluiten/openen. Kortom: om je huis alles behalve onbewoond te doen overkomen. Ook goed ingestelde domotica – lichten automatisch ’s avonds aan – kan daarbij helpen. Net als andere elektronische apparatuur, zoals beveiligingscamera’s en alarmsystemen, die je best registreert op police on web. Daar kan je ook gratis afwezigheidstoezicht aanvragen. Alsmaar meer mensen schakelen overigens de politie in om een oogje in het zeil te houden, terwijl ze zelf op het strand liggen.

Dure spullen

Laat verder in huis geen dure spullen rondslingeren, en in je tuin geen handige tools (zoals een ladder), die een inbraak voor dieven aantrekkelijker kunnen maken. Het is ook nuttig om waardevolle voorwerpen te inventariseren, te fotograferen, te markeren. Ze bewaren in een kluis is een manier om de inbreker te ontmoedigen.

Communicatie

Wat communicatie betreft: laat geen afwezigheidsberichten achter op antwoordapparaten. Heb je nog een vast toestel, schakel dat dan door naar je mobiel toestel. Post verder geen leuke vakantiekiekjes op Facebook terwijl je nog weg bent. Dat is voor inbrekers een duidelijke boodschap, die ze maar al te graag lezen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!