tips en info singlereizen

Zo is je huis veilig wanneer jij op vakantie gaat

Wanneer je verlangend uitkijkt naar je welverdiende vakantie dan moet je natuurlijk zorgen dat je niet met een kater thuiskomt. Zorg er daarom voor dat jij je huis veilig achterlaat. 6 tips!

1. Post tijdelijk stopzetten

Wanneer je voor meerdere dagen/weken weg gaat, kan het een idee zijn om de post tijdelijk stop te zetten. Hier zijn wel kosten aan verbonden. PostNL biedt een bewaarservice aan; eerste week 18,95 euro, extra week 4,50 lezen we op de site.

2. Schakel buren in

Zelfs al stop je de levering van de post en kranten, toch kan het zijn dat mensen merken dat je huis tijdelijk onbewoond is. Omdat je niet alles kunt controleren, is het beter om iemand in de buurt te vragen om je huis regelmatig te controleren op inbraak. Of het nu de buurman of een familielid is, maakt niet echt uit. Zolang ze elke dag of om de paar dagen maar eens een kijkje gaan nemen.

3. Maai het gras

Als je normaal elke week het gras kort af rijdt en het er nu tijdens je vakantie dus veel te lang uitziet, dan is dit een duidelijk teken dat je er niet bent. Als je dus voor een lange tijd op vakantie gaat, huur dan iemand in die dit voor jou doet. Is toch ook fijn thuis komen, zo’n gemaaid gazonnetje!

4. Zorg voor ‘leven’ in huis

Een huis dat bezet is, toont leven. Lichten gaan aan en uit, auto’s komen en gaan, maar als jij weg bent stopt dit alles ook. Investeer in timers die elke avond de lichten aandoen voor een bepaalde tijd of vraag aan de buren om het afval buiten te zetten. Zo geef je de indruk dat je thuis bent.

5. Zet niet alles online

Het is belangrijk dat je niet alles post over je vakantie op social media. Maak het inbrekers niet gemakkelijk door overal te verspreiden van wanneer tot wanneer je weg bent. Wees ook zeker dat je kinderen hier discreet over zijn. Het is niet dat je niemand kunt vertrouwen, maar hoe minder personen hiervan weten, hoe veiliger jouw huis is.

6. Spullen veilig stellen

Zorg ervoor dat juwelen, belangrijke documenten en alle andere waardevolle spullen ergens goed verborgen zijn of achter slot en grendel zitten. Het is nooit leuk om slachtoffer te zijn van een inbraak, maar als dit toch gebeurt, ben je tenminste zeker dat deze waardevolle spullen veilig zijn.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gevaarlijke landen
By Monique ·
26 oktober 2021

10 gevaarlijkste plekken ter wereld

We fantaseren graag over droombestemmingen waar we ooit in ons leven nog eens naar toe op vakantie willen. Maar hoe zit het met plaatsen op de wereld die je voor je eigen veiligheid maar beter kunt mijden?
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
Praag vakantie
By Monique ·
7 december 2021

Praag beste bestemming in december

Praag is de beste bestemming om in december een bezoekje te brengen. De hoofdstad van Tsjechië wordt gevolgd door Parijs, Berlijn en Oberhausen.
10 mooiste kerstbomen
By Monique ·
10 december 2021

Zo haal je de kerstverlichting uit de knoop

Dikke kans dat je een dezer dagen die doos met kerstspullen van de zolder of vliering haalt en vol goede moed begint aan het optuigen van je knisperende kerstboom. Totdat je die wirwar aan lampjes ziet... De gruwel van iedereen!
tips auto vakantie check
By Francien ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
dierentuin europa
By Monique ·
30 november 2021

De leukste 10 dierentuinen van Europa

Ben je dol op exotische en wilde dieren maar heb je niet het budget om heel de wereld rond te reizen om ze in levenden lijve te aanschouwen? Dan is een bezoekje aan een mooie dierentuin een prima alternatief.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!