tips en info singlereizen

Zo is je huis veilig wanneer jij op vakantie gaat

Wanneer je verlangend uitkijkt naar je welverdiende vakantie dan moet je natuurlijk zorgen dat je niet met een kater thuiskomt. Zorg er daarom voor dat jij je huis veilig achterlaat. 6 tips!

1. Post tijdelijk stopzetten

Wanneer je voor meerdere dagen/weken weg gaat, kan het een idee zijn om de post tijdelijk stop te zetten. Hier zijn wel kosten aan verbonden. PostNL biedt een bewaarservice aan; eerste week 18,95 euro, extra week 4,50 lezen we op de site.

2. Schakel buren in

Zelfs al stop je de levering van de post en kranten, toch kan het zijn dat mensen merken dat je huis tijdelijk onbewoond is. Omdat je niet alles kunt controleren, is het beter om iemand in de buurt te vragen om je huis regelmatig te controleren op inbraak. Of het nu de buurman of een familielid is, maakt niet echt uit. Zolang ze elke dag of om de paar dagen maar eens een kijkje gaan nemen.

3. Maai het gras

Als je normaal elke week het gras kort af rijdt en het er nu tijdens je vakantie dus veel te lang uitziet, dan is dit een duidelijk teken dat je er niet bent. Als je dus voor een lange tijd op vakantie gaat, huur dan iemand in die dit voor jou doet. Is toch ook fijn thuis komen, zo’n gemaaid gazonnetje!

4. Zorg voor ‘leven’ in huis

Een huis dat bezet is, toont leven. Lichten gaan aan en uit, auto’s komen en gaan, maar als jij weg bent stopt dit alles ook. Investeer in timers die elke avond de lichten aandoen voor een bepaalde tijd of vraag aan de buren om het afval buiten te zetten. Zo geef je de indruk dat je thuis bent.

5. Zet niet alles online

Het is belangrijk dat je niet alles post over je vakantie op social media. Maak het inbrekers niet gemakkelijk door overal te verspreiden van wanneer tot wanneer je weg bent. Wees ook zeker dat je kinderen hier discreet over zijn. Het is niet dat je niemand kunt vertrouwen, maar hoe minder personen hiervan weten, hoe veiliger jouw huis is.

6. Spullen veilig stellen

Zorg ervoor dat juwelen, belangrijke documenten en alle andere waardevolle spullen ergens goed verborgen zijn of achter slot en grendel zitten. Het is nooit leuk om slachtoffer te zijn van een inbraak, maar als dit toch gebeurt, ben je tenminste zeker dat deze waardevolle spullen veilig zijn.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!