contact locals

Zo leef je als een local op vakantie!

Rond dwalen door een nieuwe stad of bestemming zonder enig idee waar de leuke dingen zijn – we kennen het allemaal. Dit hoeft niet zo te zijn. Volg deze tips en je zult in een mum van tijd in contact komen met de lokale bevolking.

Huur een appartement of huis in plaats van een hotelkamer
Hotelkamers zijn meestal gelegen in de buurt van de belangrijkste toeristische attracties. Met andere woorden, als je deze accommodatieoptie kiest, krijg je misschien nooit een echt gevoel voor de stad in kwestie. Een haalbaar alternatief is om een vakantiewoning te boeken. Het beste deel is dat het huren van een huis of flat vaak vergelijkbaar of zelfs goedkoper is dan een hotelkamer, en je krijgt talloze extra voordelen, waaronder een keuken.

Ga naar een sportevenement
Het maakt niet uit of het om voetbal, basketbal of honkbal gaat – het bekijken van een lokaal sportevenement is een geweldige manier om te zien hoe de lokale bevolking zich ontspant. Zorg er wel voor dat je neutrale kleuren draagt: je wilt niet de enige persoon in het rood zijn die onder fervente blues-supporters zit.

Niet overal eten
Enkele eenvoudige regels als het om eten gaat: 1. Eet nooit ergens dat door zijn logo internationaal herkenbaar is; 2. Eet nooit ergens dat adverteert dat het een Engels of Nederlands menu heeft; 3. Eet nooit bij een fastfoodketen die je herkent – ongeacht wat voor kater je ook hebt.

Leer een beetje de taal
De vier woorden die je zeker nodig hebt zijn: “Ja”; “Nee”; “Sorry” en “Bedankt”, moet je op zijn minst kennen. Meer is natuurlijk een aanrader.

Wees niet bang om af te dingen
Op de meeste plaatsen doet het geen kwaad een ​​beetje onderhandelen te proberen. Ze zijn het gewend en verwachten het ook.

Ga naar een supermarkt
Thuis is winkelen in de supermarkt is misschien niet je favoriete bezigheid, maar op vakantie is het een fascinerende wereld van exotisch eten, goedkope souvenirs en een kans om etenswaren en snoep te zien die je niet in de supermarkt thuis kunt vinden.

Neem niet de metro
Ondergronds kan je snel van A naar B gaan, maar hoe ga je ooit een stad leren kennen als je eronder reist in plaats van er doorheen? Neem de bus, fiets of nog beter, loop.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!