tips solo single reiziger

Zo plan je jouw volgende reis

Bij het plannen van een reis kan je er als single voor kiezen om met een georganiseerde groepsreis mee te gaan, maar het kan ook heerlijk zijn om alleen alles zelf uit te stippelen en te ontdekken. Verhalen horen van mensen die je anders nooit ontmoet had en op plekken komen waar je anders nooit beland was. Maar soms is een beetje extra hulp, best fijn. Dit zijn een paar tips waarop je hulp van buitenaf kunt krijgen, zonder je vrijheid op te hoeven geven.

Tips bij het plannen van je reis

Ook bij het plannen van je reis zijn er genoeg manieren waarop je hulp kan inschakelen, mocht dit nodig zijn. Het vergelijken van verschillende soorten accommodaties kan je terecht bij organisaties als AirBnB, Hostelbookers of Trivago. Om het juiste vervoersmiddel te kiezen voor je trip binnen Europa is GoEuro een goede uitkomst. Deze zoekmachine vergelijkt en combineert bus, trein en vluchtopties en geeft je de goedkoopste of snelste route. Met deze sites kan je behoorlijk veel tijd besparen.

Kies je activiteiten

Je bent op je bestemming aangekomen, en dan? Teveel keuze aan activiteiten en te weinig tijd. Om toch de mooiste en belangrijkste dingen gezien te hebben, kun je gebruik maken van tips van anderen. Een van de bekendste digitale bronnen hiervoor is TripAdvisor, maar ga je liever voor de verborgen schatten die alleen locals kennen, dan zijn ook websites als Like a Local een goede adviseur. Neem je toch liever tips van je vrienden aan? Zorg dat ze hun tips invullen via Cityshare en je hebt hun advies altijd bij de hand.

Makkelijk contact zoeken

Een makkelijke manier om in contact te komen met andere mensen, is door het bijwonen van een georganiseerde tour. New Europe Tours Een handige site om in contact te komen met locals of andere reizigers is een site als couchsurfing. Daar kan je oproepen, evenementen bekijken waar je je bij aan kan sluiten. Je kan er ook voor kiezen om met een vaste groep te reizen. Het klinkt niet als iets waar je hart sneller van gaat kloppen, maar singlereizen kunnen wel degelijk erg gezellig zijn.

Doordat je met een groep mensen bent die allemaal in hetzelfde schuitje zitten, wordt er veel sneller contact gelegd en zijn nieuwe vrienden zo gemaakt. Plus dat de eerste stap al voor je is gezet, want op zoek gaan naar mensen hoeft niet meer. Kies je favoriete bestemming of bezigheid en je vindt gegarandeerd mensen tijdens de reis die dezelfde interesses hebben als jij. En je kunt het plannen van de reis lekker aan de organisatie overlaten, win-win! Het aanbod van leuke singlereizen vind je hier.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!