tips solo single reiziger

Zo plan je jouw volgende reis

Bij het plannen van een reis kan je er als single voor kiezen om met een georganiseerde groepsreis mee te gaan, maar het kan ook heerlijk zijn om alleen alles zelf uit te stippelen en te ontdekken. Verhalen horen van mensen die je anders nooit ontmoet had en op plekken komen waar je anders nooit beland was. Maar soms is een beetje extra hulp, best fijn. Dit zijn een paar tips waarop je hulp van buitenaf kunt krijgen, zonder je vrijheid op te hoeven geven.

Tips bij het plannen van je reis

Ook bij het plannen van je reis zijn er genoeg manieren waarop je hulp kan inschakelen, mocht dit nodig zijn. Het vergelijken van verschillende soorten accommodaties kan je terecht bij organisaties als AirBnB, Hostelbookers of Trivago. Om het juiste vervoersmiddel te kiezen voor je trip binnen Europa is GoEuro een goede uitkomst. Deze zoekmachine vergelijkt en combineert bus, trein en vluchtopties en geeft je de goedkoopste of snelste route. Met deze sites kan je behoorlijk veel tijd besparen.

Kies je activiteiten

Je bent op je bestemming aangekomen, en dan? Teveel keuze aan activiteiten en te weinig tijd. Om toch de mooiste en belangrijkste dingen gezien te hebben, kun je gebruik maken van tips van anderen. Een van de bekendste digitale bronnen hiervoor is TripAdvisor, maar ga je liever voor de verborgen schatten die alleen locals kennen, dan zijn ook websites als Like a Local een goede adviseur. Neem je toch liever tips van je vrienden aan? Zorg dat ze hun tips invullen via Cityshare en je hebt hun advies altijd bij de hand.

Makkelijk contact zoeken

Een makkelijke manier om in contact te komen met andere mensen, is door het bijwonen van een georganiseerde tour. New Europe Tours Een handige site om in contact te komen met locals of andere reizigers is een site als couchsurfing. Daar kan je oproepen, evenementen bekijken waar je je bij aan kan sluiten. Je kan er ook voor kiezen om met een vaste groep te reizen. Het klinkt niet als iets waar je hart sneller van gaat kloppen, maar singlereizen kunnen wel degelijk erg gezellig zijn.

Doordat je met een groep mensen bent die allemaal in hetzelfde schuitje zitten, wordt er veel sneller contact gelegd en zijn nieuwe vrienden zo gemaakt. Plus dat de eerste stap al voor je is gezet, want op zoek gaan naar mensen hoeft niet meer. Kies je favoriete bestemming of bezigheid en je vindt gegarandeerd mensen tijdens de reis die dezelfde interesses hebben als jij. En je kunt het plannen van de reis lekker aan de organisatie overlaten, win-win! Het aanbod van leuke singlereizen vind je hier.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!