slapen in vliegtuig

Zo slaap je als een roos in het vliegtuig

Heb je een lange vlucht voor de boeg? Dan is het haast een must om een paar uurtjes te slapen in het vliegtuig mits je niet compleet gebroken aan wilt komen op je vakantiebestemming. Maar hoe slaap je nou een beetje lekker in een vliegtuig? Tips!

Kies een stoel aan het raam

Het begint allemaal met het kiezen van de juiste stoel. Ben je van plan om te slapen in het vliegtuig, ga dan voor een stoel aan het raam. Dan hoef je niet op te staan als je buurman of buurvrouw de benen wil strekken of naar het toilet wil gaan, en heb je ook minder last van de stewards en stewardessen met hun rammelende karretjes. Draai richting het raam en je hebt de meeste privacy die je in het vliegtuig gaat krijgen.

De juiste kleding

De temperatuur in het vliegtuig is nooit goed. Of het is te koud, of het is te warm. Een aangename temperatuur daar tussenin lijkt niet haalbaar. Dat betekent dus dat je kleding moet dragen die je makkelijk aan en uit kunt doen, zoals een vest. Neem ook altijd een paar sokken mee (met koude voeten is in slaap vallen heel lastig) en een sjaal. Die sjaal is lekker voor als het koud wordt, maar functioneert ook prima als hoofdkussen.

Niet storen

Wil je niet gestoord worden tijdens de reis, dan is het wel zo verstandig om dat aan je buurman of buurvrouw te vragen. Zij kunnen er dan rekening mee houden dat jij even lekker je ogen dicht wil doen en zullen je verder met rust laten.

Stoelriem zichtbaar

Mocht je te maken krijgen met turbulentie onderweg, dan moet je de stoelriem sluiten. Wil je ongestoord kunnen slapen, zorg er dan voor dat de stoelriem in ieder geval zichtbaar is, dan hoef je daar niet voor gestoord te worden.

Oordoppen

Stil zal het in het vliegtuig niet worden. Er is altijd een hoop geluid, van de motoren, van het cabinepersoneel, de mensen om je heen. Wil je rust aan je hoofd om te kunnen slapen, dan doet een setje oordoppen wonderen! Ben je meer van de high tech gadgets, koop dan een noise cancelling headset. De Quite Comfort van Bose is een aanrader.

Slaapverwekkende muziek

Lukt het maar niet om te slapen, zet dan een ontspannen muziekje op. Geen stevige beats natuurlijk, bij voorkeur eentonige muziek. Op Spotify staan tientallen playlists met ‘slaapverwekkende muziek’. Even offline binnenhalen!

Oogmasker

De minst charmante oplossing van allemaal, maar wel effectief: het slaapmasker. Je slaapt nu eenmaal beter wanneer het donker is, maar ook dat het je in het vliegtuig niet zelf in de hand. Dus… oogmasker op en slapen maar!

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!