Zo verbruik je 3 x minder plastic op reis

Je probeert je uit te rekken in je stoel, maar wordt door de veiligheidsgordel tegen te houden. Na 8 uur vliegen en in een vliegtuigstoel zitten, word je lichaam een beetje rusteloos. Maar gelukkig is de landing ingezet. Je steekt je nek uit en ziet de hagelwitte stranden tevoorschijn komen en kunt niet wachten om te genieten van het prachtige land.

Eenmaal geland, zie je steeds meer afval liggen. Het strand ligt vol verpakkingsmaterialen, lege plastic flesjes en proppen papieren tasjes. Ook op de hikingtrail die je de volgende dag door het bos volgt, zie je steeds vaker de voetafdruk van de mens op het milieu. Gescheurde plastic tasjes, koekverpakkingen en ander afval dat niet in de natuur thuis hoort.

Wil je nog lang van de prachtige plekjes op onze aarde genieten? Probeer dan zo min mogelijk plastic te verbruiken met deze drie tips – op vakantie maar ook thuis. Wil je meer tips lezen om je voetafdruk op het milieu te verkleinen? Tips!

1.    Gebruik een stuk shampoo in plaats van een fles

Net als een stuk zeep of je lichaam mee te wassen, bestaan er tegenwoordig ook shampoos in vaste vorm. Met een klein stuk kun je heel lang doen, waardoor een stuk shampoo maar weinig ruimte in je tas inneemt. Het stuk kun je gemakkelijk in een stuk papier vervoeren of zelfs in een washandje, waardoor je geen plastic verpakking nodig hebt.

2.    Investeer in een herbruikbare fles

Op vakantie geef je gemakkelijker geld uit aan dingen die je in Nederland niet zou kopen, zoals flesjes water. Je weet zeker dat het water veilig is en je hoeft niet te ‘zeulen’ met een flesje in je tas. Wil je een steentje aan het milieu bijdragen? Koop dan een herbruikbare fles voor je water. Er zijn zelfs flessen met een filter, waardoor je het smerigste water kunt zuiveren en zonder zorgen kunt opdrinken.

3.    Zeg ‘nee’ tegen rietjes

Rietjes zijn een van de grootste vervuilers van ons milieu. Ze komen in ons zeewater terecht, waar zeedieren ze opeten en sterven aan de gevolgen. Worden ze niet opgegeten, dan breken de rietjes – langzaam! – af in microscopische deeltjes die vissen binnenkrijgen. Die vissen vangen de lokale vissers weer en belanden heerlijk op jouw bordje, waar jij geniet van een heerlijke hap zalm met een bijgerecht van plastic. Zo klinken die rietjes in je cocktail niet zo vrolijk meer, toch?

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips auto vakantie check
By Margret ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
halloween hotelbestemmingen
By Monique ·
29 oktober 2021

De griezeligste bestemmingen voor Halloween

Spookverhalen maken deel uit van de rijke historie van een aantal van ’s werelds grootste steden. Wil je een sensationele Halloween dit jaar? Nu het enge feest nadert, zijn de gruwelijke bestemmingen zoals spookhotels, ondergrondse passages en verlaten panden extra spannend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!