groepsreis singles kiezen

Zo vinden singles de ideale singlevakantie

Als je erover denkt om met een singlereis op vakantie te gaan dit jaar, dan is het handig als je weet wat er allemaal mogelijk is en waar je op moet letten. Met deze tips en de handige singles reiswijzer helpen wij je graag een handje. Veel reisplezier!

Wie gaat er mee op jouw vakantie?

Laten we eerst maar eens een paar vooroordelen uit de weg ruimen. De mensen die deelnemen aan een singlereis zijn beslist niet wanhopig op zoek naar een partner en behoren ook niet tot de gevreesde categorie muurbloempje annex nerd. Integendeel zelfs. Ze zijn veelal vlot, modern, ondernemend en sociaal, staan open voor nieuwe mensen en delen graag hun (reis)ervaringen met anderen. Samen reizen en ondernemen schept een band en creëert nieuwe vriendschappen. Zo… dat lucht op hè?

Ik wil op singlevakantie want..

Bedenk vooraf wat voor jou de belangrijkste reden is om met een singlereis mee te gaan. Vind je het ongezellig om in je eentje een verre reis te maken, is het financieel misschien voordeliger, wil je graag nieuwe mensen leren kennen of denk je een nieuwe liefde te kunnen vinden? Behalve de laatste, zijn het allemaal prima redenen om deel te nemen aan een singlereis. Want hoewel de liefde altijd en overal kan toeslaan, speelt dit voor de deelnemers van een singlevakantie beslist geen hoofdrol. Het ontmoeten van mensen die in dezelfde levensfase zitten en dezelfde reisinteresse delen wel.

Persoonlijkheid

Naast je motivatie om mee te gaan speelt je eigen persoonlijkheid natuurlijk ook een belangrijke rol. Want als je nogal moeite hebt om jezelf aan te passen in gezelschap, je niet houdt van drukte om je heen of je ergert je snel aan iemand, dan kun je misschien beter kiezen voor een rondreis in je uppie met een rugzak. Ben je een sociaal persoon, ondernemend, stel je jezelf makkelijk open voor anderen en ben je niet snel uit het veld te slaan, dan is een groepsreis je op het lijf geschreven.

Reistype

Het lijkt logisch, maar bekijk vooraf goed of het type reis wel bij je past. Ben je niet zo sportief aangelegd en lig je liever in je hangmatje met een cocktail, kies dan niet voor een actieve, sportieve vakantie of culturele verre reis naar een exotische bestemming waarbij je gaat raften, klimmen en abseilen of hiken door de jungle. Er zijn ook relaxvakanties & zonvakanties waar de zweetdruppels alleen maar tevoorschijn komen wanneer je ligt te zonnebaden. Ook het comfortgehalte van de reizen kunnen onderling nogal verschillen. De bestemming is hierin medebepalend. Een verre vakantie waarbij je veel contact hebt met de lokale bevolking gaat meestal niet goed samen met het gemak en comfort van een all-inclusive resort. Kijk dus eens eerlijk naar jezelf en het complete aanbod om een goede keuze te maken.

Groepssamenstelling

Een geslaagde reis valt of staat vaak met de samenstelling van de groep. Als je de verdeling van mannen versus vrouwen belangrijk vindt, let dan op of hier er door de organisatie rekening mee gehouden wordt. Vraag jezelf af of je liever reist met een kleine of grotere groep en ook de gemiddelde leeftijd van de deelnemers bepaald de sfeer. Als twintiger tussen de 50plussers zitten kan reuze gezellig zijn, maar het is misschien niet helemaal wat je voor ogen had toen je vertrok. Diverse organisaties delen de reizen in op leeftijd, dus dit valt eenvoudig te voorkomen. Meestal is het aantal deelnemers per reis bij de organisatie ook eenvoudig te achterhalen.

100% Singlereizen

Naast reisorganisaties die specifiek singlereizen aanbieden  zijn er ook verschillende die groepsreizen aanbieden waarbij er wel veel, maar niet allemaal, singles meegaan. Op zich geen probleem natuurlijk, ware het niet dat koppels (of alleen reizigers die hun partner thuis hebben gelaten) zich ’s avonds na een vermoeiende dag waarschijnlijk liever op hun hotelkamer terugtrekken terwijl de singles er met een drankje nog wel een paar gezellige uurtjes aan vast willen plakken. Bedenk dus vooraf goed hoe jij je vakantie het liefste doorbrengt en met wie. Kies je niet voor een 100% singlereis, ga dan (als je het belangrijk vindt) na hoeveel deelnemers er single zijn.

Luxe of Budget

Wat kost dat nou zo’n singlereis? Dit is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van de bestemming, luxe niveau en het soort reis dat je boekt. Vliegen is duurder dan met de auto, een viersterren hotel kost meer dan een camping en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je weet zelf het beste wat je maximaal aan je vakantie wilt uitgeven, en zoek dus binnen dat budget. Naast het comfortniveau vind je het misschien ook belangrijk om te weten of je een eenpersoons of tweepersoonskamer tot je beschikking hebt. Of je een toeslag moet betalen, en of je je kamer met meerderen moet delen. In de reiswijzer zie je per organisatie hoe ze dit regelen.

Single met kinderen

Voor singles met kinderen is er goed nieuws, want steeds meer organisaties richten zich op 1ouderreizen. Leuk, want naast het feit dat je zelf een ontspannen vakantie tegemoet kunt zien, zijn je kids ook onder de pannen, want die spelen met elkaar. Ook hier is het aanbod divers. Van prachtige verre reizen tot een zonvakantie in Europa, het kan allemaal. De papa’s en mama’s treffen elkaar onder het genot van een BBQ of borrel terwijl het kroost nog een duik in het zwembad neemt. Prettig is dat je jezelf snel in de ander herkent. Je deelt tenslotte allemaal eenzelfde ervaring: het single ouderschap.

TEST!

Durf je het (nog) niet aan om voor twee of drie weken met een stel vreemden op reis te gaan, geen probleem. Er bestaan ook single reisorganisaties die zich specialiseren in korte trips en weekendjes weg. Een paar dagen zijn prima te overzien en het is een mooie testcase om te kijken hoe het je bevalt. Veel succes met het kiezen van jouw ideale singlevakantie!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!