wagenziekte voorkomen

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. De nazomer is een heerlijke maand om met je kleintjes op reis te gaan. Hup de auto of het vliegtuig in en op naar het mooie weer! Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Zeeziek, wagenziek, luchtziek: zolang het vervoerende object beweegt, zit je in de problemen. Vaak letterlijk. Dit komt doordat je evenwichtsorgaan compleet van slag raakt. Dit prikkelt het braakcentrum in de hersenen, waardoor misselijkheid en braakneigingen ontstaan. Hoe ga je die vervelende misselijkheid op vakantie tegen?

1. Eten

Zorg dat je kinderen een volle maag hebben voordat ze gaan reizen. Een lichte, vetarme maaltijd een paar uur voor de grote reis doet wonderen: pasta, brood, mueslibars, fruit en groenten zijn goede opties. Zout en vettig voedsel en melkproducten kun je beter laten liggen: die kunnen de misselijkheid verergeren.

Gember

Voor mensen die geen fan zijn van medicatie bij reisziekte is het eten van gember wellicht een  oplossing. Gember bevordert de spijsvertering en is een absolute dooddoener voor misselijkheid. Uit een studie gepubliceerd in de American Journal of Physiology (2003) blijkt dat mensen die voor een ritje in een achtbaan gember innemen minder misselijk zijn dan mensen die dit niet doen.

2. Drinken

Club soda, water, cola: dat werkt. Uiteraard niet bij die hele kleine kids… Dan hou je het bij water. Mocht je zelf last hebben van reisziekte drink de avond voor de reis dan vooral géén alcohol.

3. Pilletjes

Heb je alles al honderd keer geprobeerd en blijf je last houden van die vervelende reisziekte, probeer dan eens wat reispilletjes. Het nadeel is dat je er wat versuft of slaperig van kan raken. Let dus op dat je geen reispillen slikt als je zelf nog moet rijden. Voorbeelden van middelen tegen reisziekte die zonder recept verkrijgbaar zijn, zijn cinnarizine, cyclizine en meclozine.

4.  Verstandig zitten

Vast punt op horizon

Hoe graag je kinderen ook Jip en Janneke boekjes lezen, spelletjes spelen op de iPad of wegdromen bij de dvd’s, ze kunnen beter recht voor zich uit kijken en een vast punt zoeken op de horizon. Nou is dat misschien wat lastig als je uren in de auto moet vertoeven, maar spelletjes als ‘ik ga op reis en neem mee‘ of ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ doen wonderen!

Voorin zitten en stabiliteit

Ga je met de auto op vakantie en zijn je kinderen oud én lang (boven de 1.35 cm) genoeg om voorin te zitten, laat ze dan naast je zitten. Voorin zitten is een goede remedie tegen wagenziekte. Hetzelfde geldt voor vliegreizen: boek een plaatsje voorin het vliegtuig om de ergste luchtziekte tegen te gaan. Ook als je per boot reist kun je het beste een cabine boeken aan de voorkant van het schip op het bovenste dek. Creëer een stabiele zitplek: zorg dat de kinderen hun hoofdjes tegen de rugleuning of hoofdsteun houden.

Lucht

Draai de ventilatoren richting het gezicht of zet een raam open. Een kleine pitstop kan ook wonderen doen tegen reisziekte!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

halloween hotelbestemmingen
By Monique ·
29 oktober 2021

De griezeligste bestemmingen voor Halloween

Spookverhalen maken deel uit van de rijke historie van een aantal van ’s werelds grootste steden. Wil je een sensationele Halloween dit jaar? Nu het enge feest nadert, zijn de gruwelijke bestemmingen zoals spookhotels, ondergrondse passages en verlaten panden extra spannend.
Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.
10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.
streetfood steden
By Monique ·
23 november 2021

In deze 5 steden proef je het lekkerste street food

Elke plek heeft wel een paar lokale specialiteiten die waarschijnlijk de moeite waard zijn om te proberen, maar waar hebben ze nou het allerbeste en lekkerste street food? We geven je 5 tips!
vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!