wagenziekte voorkomen

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. De nazomer is een heerlijke maand om met je kleintjes op reis te gaan. Hup de auto of het vliegtuig in en op naar het mooie weer! Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Zeeziek, wagenziek, luchtziek: zolang het vervoerende object beweegt, zit je in de problemen. Vaak letterlijk. Dit komt doordat je evenwichtsorgaan compleet van slag raakt. Dit prikkelt het braakcentrum in de hersenen, waardoor misselijkheid en braakneigingen ontstaan. Hoe ga je die vervelende misselijkheid op vakantie tegen?

1. Eten

Zorg dat je kinderen een volle maag hebben voordat ze gaan reizen. Een lichte, vetarme maaltijd een paar uur voor de grote reis doet wonderen: pasta, brood, mueslibars, fruit en groenten zijn goede opties. Zout en vettig voedsel en melkproducten kun je beter laten liggen: die kunnen de misselijkheid verergeren.

Gember

Voor mensen die geen fan zijn van medicatie bij reisziekte is het eten van gember wellicht een  oplossing. Gember bevordert de spijsvertering en is een absolute dooddoener voor misselijkheid. Uit een studie gepubliceerd in de American Journal of Physiology (2003) blijkt dat mensen die voor een ritje in een achtbaan gember innemen minder misselijk zijn dan mensen die dit niet doen.

2. Drinken

Club soda, water, cola: dat werkt. Uiteraard niet bij die hele kleine kids… Dan hou je het bij water. Mocht je zelf last hebben van reisziekte drink de avond voor de reis dan vooral géén alcohol.

3. Pilletjes

Heb je alles al honderd keer geprobeerd en blijf je last houden van die vervelende reisziekte, probeer dan eens wat reispilletjes. Het nadeel is dat je er wat versuft of slaperig van kan raken. Let dus op dat je geen reispillen slikt als je zelf nog moet rijden. Voorbeelden van middelen tegen reisziekte die zonder recept verkrijgbaar zijn, zijn cinnarizine, cyclizine en meclozine.

4.  Verstandig zitten

Vast punt op horizon

Hoe graag je kinderen ook Jip en Janneke boekjes lezen, spelletjes spelen op de iPad of wegdromen bij de dvd’s, ze kunnen beter recht voor zich uit kijken en een vast punt zoeken op de horizon. Nou is dat misschien wat lastig als je uren in de auto moet vertoeven, maar spelletjes als ‘ik ga op reis en neem mee‘ of ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ doen wonderen!

Voorin zitten en stabiliteit

Ga je met de auto op vakantie en zijn je kinderen oud én lang (boven de 1.35 cm) genoeg om voorin te zitten, laat ze dan naast je zitten. Voorin zitten is een goede remedie tegen wagenziekte. Hetzelfde geldt voor vliegreizen: boek een plaatsje voorin het vliegtuig om de ergste luchtziekte tegen te gaan. Ook als je per boot reist kun je het beste een cabine boeken aan de voorkant van het schip op het bovenste dek. Creëer een stabiele zitplek: zorg dat de kinderen hun hoofdjes tegen de rugleuning of hoofdsteun houden.

Lucht

Draai de ventilatoren richting het gezicht of zet een raam open. Een kleine pitstop kan ook wonderen doen tegen reisziekte!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!