vakantiebeurs 2015

Zo voorkom je ziek worden op vakantie

Volgens de BBC wordt 50 procent van de vakantiegangers ziek omdat ze iets verkeerds hebben gedronken of gegeten op hun bestemming. Dankzij deze tips kan je het grootste leed voorkomen en met volle teugen genieten van je reis.

1. Drink geen kraanwater
Informeer je goed over de waterkwaliteit op je bestemming, want in sommige landen als Egypte en Turkije kan je flink misselijk worden van kraanwater. Tip: poets je tanden met water uit een flesje.

2. Bedank voor ijsblokjes
Heb je geen goed gevoel over een bepaald etablissement? Speel dan op veilig en bestel een drankje in een gesloten fles. Denk aan cola, mineraalwater of fruitsap. Vraag uitdrukkelijk aan de ober om geen ijsblokjes in je drankje te doen, want zo krijg je misschien toch ongezond kraanwater binnen. Je drinkt dus beter ook geen frozen margaritas of andere cocktail met ijsgruis.

3. Mijd rauwe gerechten
Hoeveel zin je ook hebt in een frisse appel of een knapperig worteltje… snacks die er appetijtelijk uitzien zijn helaas niet altijd even gezond. Als ze gewassen werden met kraanwater, kom je alsnog in de problemen. Kies voor groenten of fruitsoorten die je kan pellen zoals bananen.Tip: hoe warmer je eten is, hoe groter de kans dat alle bacteriën dood zijn en je dus niet ziek zal worden.

4. Wees kieskeurig
Een knorrende maag is best vervelend op vakantie. En toch doe je er goed aan om heel kieskeurig te zijn als je aan het een of andere kraampje een snelle hap wil kopen. Zie je veel vliegen rond het eten cirkelen, stel je snack dan nog maar even uit. Doe je dat niet, dan ben je misschien wel verplicht om je de rest van de vakantie door te brengen op het toilet.

5. Zorg voor een smakelijk noodplan
Koop in een lokale supermarkt een bak water, een bokaal spaghettisaus en keurig verpakte spaghettisliertjes. Als je het eten en drinken nergens vertrouwt, dan kan je alsnog zelf voor een snelle, smakelijke én veilige snack zorgen.

Bron: Nieuwsblad

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!