vakantiebeurs 2015

Zo voorkom je ziek worden op vakantie

Volgens de BBC wordt 50 procent van de vakantiegangers ziek omdat ze iets verkeerds hebben gedronken of gegeten op hun bestemming. Dankzij deze tips kan je het grootste leed voorkomen en met volle teugen genieten van je reis.

1. Drink geen kraanwater
Informeer je goed over de waterkwaliteit op je bestemming, want in sommige landen als Egypte en Turkije kan je flink misselijk worden van kraanwater. Tip: poets je tanden met water uit een flesje.

2. Bedank voor ijsblokjes
Heb je geen goed gevoel over een bepaald etablissement? Speel dan op veilig en bestel een drankje in een gesloten fles. Denk aan cola, mineraalwater of fruitsap. Vraag uitdrukkelijk aan de ober om geen ijsblokjes in je drankje te doen, want zo krijg je misschien toch ongezond kraanwater binnen. Je drinkt dus beter ook geen frozen margaritas of andere cocktail met ijsgruis.

3. Mijd rauwe gerechten
Hoeveel zin je ook hebt in een frisse appel of een knapperig worteltje… snacks die er appetijtelijk uitzien zijn helaas niet altijd even gezond. Als ze gewassen werden met kraanwater, kom je alsnog in de problemen. Kies voor groenten of fruitsoorten die je kan pellen zoals bananen.Tip: hoe warmer je eten is, hoe groter de kans dat alle bacteriën dood zijn en je dus niet ziek zal worden.

4. Wees kieskeurig
Een knorrende maag is best vervelend op vakantie. En toch doe je er goed aan om heel kieskeurig te zijn als je aan het een of andere kraampje een snelle hap wil kopen. Zie je veel vliegen rond het eten cirkelen, stel je snack dan nog maar even uit. Doe je dat niet, dan ben je misschien wel verplicht om je de rest van de vakantie door te brengen op het toilet.

5. Zorg voor een smakelijk noodplan
Koop in een lokale supermarkt een bak water, een bokaal spaghettisaus en keurig verpakte spaghettisliertjes. Als je het eten en drinken nergens vertrouwt, dan kan je alsnog zelf voor een snelle, smakelijke én veilige snack zorgen.

Bron: Nieuwsblad

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!