autovakantie kijken lenzen

Zomervakantie met de auto: ‘Ik zie ik zie, wat jij niet ziet’

Ken jij ‘m nog? Vroeger toen je klein was, achter in de auto – om die wegtikkende kilometers naar Frankrijk of Spanje maar door te komen – werden er heel wat spelletjes verzonnen! “Ik zie ik zie… wat jij niet ziet” was een topper! Nu we zelf achter het stuur zitten en ons eigen kroost moeten vermaken onderweg naar dat lekkere vakantieadresje haal jij deze truc ook vast weleens tevoorschijn om een beginnend ruzietje de kop in te drukken.

Op reis zonder partner met kids

Maar zie jij het allemaal nog zo scherp als vroeger? De kans is groot dat je, net als velen van ons, inmiddels al lang en breed een bril op je neus zet wanneer je in de auto stapt. Geen onoverkomelijk probleem natuurlijk, maar erg handig is het niet altijd. Zeker onderweg naar een heerlijke zonnige bestemming rommelen heel wat mensen wat af met hun brillen in de auto. Als alleenstaande ouder heb je geen partner naast je zitten die je helpt wanneer je weer zit te grabbelen in die tas op zoek naar je zonnebril op sterkte..

Alternatief op je netvlies

Je hebt vast ook wel eens overwogen om voor een wat praktischer alternatief te kiezen dan twee brillen die je continue aan het wisselen bent. Tunnels, bewolking, regen, stralende zon, wanneer je met de auto onderweg bent naar je vakantiebestemming kom je tal van situaties tegen die (alsof de duvel ermee speelt) telkens nét om die andere bril vragen. Met contactlenzen ben je van dat probleem verlost. Je hebt altijd een haarscherp beeld en maar één bril naast je neer te leggen: de zonnebril. En die laatste hoeft niet meer zoveel te kosten want ‘op sterkte’ is met lenzen natuurlijk overbodig. Kan je ook eens een hip, trendy voordelig modelletje kiezen in de opruiming of online!

trendy zonnebril

7 feitjes over contactlenzen

Vroeger (inderdaad, toen jij nog op de achterbank zat) waren er alleen nog maar harde lenzen. Daarna werden er ook zachte lenzen ontwikkeld en tegenwoordig heb je naast maandlenzen zelfs daglenzen! Zie je het al zitten? Mmmm.. waarschijnlijk niet. Nou, misschien dat de volgende feitjes over contactlenzen je over de spreekwoordelijke streep trekken om het eens te overwegen.

  • Daglenzen zijn uitermate hygiënisch. Omdat je dagelijks nieuwe lenzen inzet heb je altijd perfect zicht.
  • Daglenzen blijven ook onder vochtige en warme omstandigheden (denk vakantieweer!) in optimale conditie.
  • Bij daglenzen hoef je nooit meer te slepen met lenzendoosjes en vloeistoffen, die heb je namelijk niet nodig.
  • Daglenzen zijn beslist niet duurder dan twee brillen op sterkte!
  • Met daglenzen kan je prima sporten, zwemmen en actief bewegen. Lekker ravotten met die kids dus op vakantie.
  • Ben je een lens verloren? Geen paniek; je zet gewoon een nieuwe in en je vakantiedag is net als alle andere; relaxed.
  • Wist je dat het inzetten van lenzen met een paar handige tips zo is aangeleerd?

Gratis contactlenzen uitproberen

Heb jij de ultieme vakantiebestemming gevonden voor deze zomer en wil je stiekem best eens ervaren hoe het is om lenzen te dragen? Dat kan en je hoeft er ook nog eens niets voor te betalen! Bij Testpilots.nl zoeken ze 500 mensen die graag eens een maand lang daglenzen willen testen. Gratis en voor niets; alleen jouw mening en ervaring met de lenzen is heel welkom! ‘Ik zie ik zie, wat jij niet ziet’ wordt een makkie deze zomer ;-).

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!