vakantiefoto

Zonder foto’s is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto’s te maken.  Foto’s houden het gevoel aan die vakantie levend.

Fotoboek meest populair

Familie, natuur en het straatbeeld zijn de meest gefotografeerde onderwerpen. Meer dan de helft van de Nederlanders verwerkt zijn vakantiefoto’s in een tastbaar aandenken. Het maken van een fotoboek is de populairste manier om de vakantieherinneringen te verwerken (25%). Twee jaar geleden lieten nog ruim zes op de tien Nederlanders hun vakantiefoto’s op de computer verstoffen, nu is dat nog maar vier op de tien. Slechts één op de tien Nederlanders geeft aan helemaal geen vakantiefoto’s te maken.

Vrouwenwerk

Dit blijkt uit het jaarlijkse zomeronderzoek van Albelli, specialist in fotoproducten, onder ruim 1000 respondenten. Met name vrouwen vinden het belangrijk om foto’s als herinnering te hebben. Zij laten deze dan ook minder vaak simpelweg op de computer staan dan mannen.

Tastbare herinnering

Ruim vijf op de tien Nederlanders besluiten na thuiskomst de digitale vakantiefoto’s om te zetten in tastbare herinneringen. Het maken van een fotoboek is hierbij veruit de populairste manier. Een kwart van de Nederlanders gaat aan de slag met een computerprogramma om online een boek te maken.

Bijna geen fotolijstjes meer gevuld

Nog maar weinig mensen (5%) houden hun vakantieherinneringen levend door foto’s in een lijstje te stoppen. Het aan de muur hangen van een foto op canvas, plexiglas of aluminium wint in alle leeftijdsgroepen daarentegen aan populariteit. 14% gebruikt de digitale foto’s als screensaver op de computer of mobiel.

Selfies alleen voor jongeren

Hoewel selfies tegenwoordig gemeengoed zijn, zijn deze amper op de vakantiefoto’s terug te vinden. Een zonsondergang of –opkomst en dieren kunnen op meer interesse rekenen. Als er selfies gemaakt worden, blijkt dat voornamelijk aan jongeren te zijn besteed.

Wanddecoratie of agenda

“Voor veel Nederlanders is een fotoproduct met een afbeelding van de vakantie een goede manier om die leuke tijd opnieuw te beleven,” stelt Frederik van der Veen, Country Manager Nederland bij Albelli. “Steeds meer mensen zetten hun herinneringen om in een tastbaar product. Niet alleen door hun foto’s te bundelen in een fotoboek, maar ook door ze af te drukken op wanddecoratie of er een leuke agenda van te maken waar ze de rest van het jaar van genieten.”

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!