wintersport winterzon

Zorg voor een goede aanloop naar je vakantie toe

Wintersport of winterzon in het vooruitzicht. Leuk hoor vakanties, maar waarom zijn zoveel mensen in staat er niet het volledige vakantie gevoel aan over te houden. Zoals er tegenwoordig zoveel moet in ons drukke leventje, zo moet er ook voor een vakantie nog ineens zoveel. Relax…..en ga uitgerust en uitgeslapen op vakantie.

Enkele praktische tips met het oog op een rustige vakantie:

1. Omdat je op vakantie gaat, betekent het niet dat je van tevoren al bij wijze van spreken al het werk voor de komende week af moet hebben. Jij hebt vakantie en daarvoor de bestemde dagen opgenomen.

2. Zoals ook je collega’s ook wel eens op vakantie gaan, is het  vast de bedoeling dat wanneer je op een grote afdeling werkt, dat je elkaars werk opvangt in die periode. Maak wel duidelijke afspraken met bepaalde collega’s. Wanneer je dit voor elkaar doet in elkaars afwezigheid dan is dat een hele zorg minder.

3. Voel je niet verplicht in de weken voor je vakantie extra veel werk op je schouders te nemen. Wanneer het de bedoeling was dat je altijd zoveel deed, dan was je werk daar wel op afgestemd. Werk je niet over de kop, zodat je je hele vakantie alleen maar nodig hebt om bij te komen.

4. Werk je voor jezelf,  ben je zelf er dan van bewust dat je werkzaamheden gedurende je vakantie echt stil liggen. Accepteer dat. Even geen te declareren uren, maar even een periode van uren voor je zelf om nieuwe energie op te doen om weer met frisse moed na je vakantie de draad op te pakken.

5. Plan, indien mogelijk natuurlijk, een of twee extra dagen leeg in je agenda voor je reis. Laat je email automatisch beantwoorden met een afwezigheidsmelding. Kun je altijd nog kijken of je een mail wel of niet behandelt. Je hebt zo wel even tijd om zaken op te ruimen en af te ronden.

6. Ook terug van vakantie is het prettig, even op gang te komen en niet meteen overlaten te worden door een berg e-mailtjes of telefoontjes. Vermeldt in je “out of office reply” dat je een dag later dan je vliegtuig geland is pas weer bereikbaar bent.

7. Begin op tijd met het inpakken van je koffer, zodat het niet per se de laatste nacht hoeft. En alles bij je hebben, is wel handig, maar stel dat je iets vergeten bent, dan is er eigenlijk overal wel aan te komen. Medicijnen zijn noodzaak, dus stop die meteen in je koffer zodra je een reis geboekt hebt, bij wijze van spreken.

Paspoorten moeten geldig zijn en te tonen zijn. Verder? Alles is ter plekke te koop.

8. Net zoals er zaken zijn, die je beslist bij je wilt hebben, moet je eigenlijk ook een lijstje hebben met dingen die je beter thuis kunt laten, zoals je laptop, je inlogcode voor je werkmail en de gedachten aan de stapels werk die heus wel blijven liggen. Maar wil je wel een beetje werken op vakantie dan is dat helemaal niet erg, want gelukkig zijn er veel mensen die iedere dag met plezier naar hun werk gaan.

Bron: Singlessite

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!