overgewicht bagage dik

Zwaarlijvige Nederlander wil niet meer betalen voor vliegticket

Een meerderheid van de Nederlanders is het oneens met de stelling dat mensen met een hoger lichaamsgewicht meer zouden moeten betalen voor hun vliegticket.

Zwaarlijvig: meer betalen vliegticket?

Dit blijkt uit een poll van Bastiaan Van Schaik en Patrick van den Hoek tijdens de ochtendshow op XTRARADIO. Naar aanleiding van berichten in de Britse pers, stelde Van Schaik en Van den Hoek dinsdag aan hun luisteraars de vraag of zwaarlijvige mensen meer moeten betalen voor een reis met het vliegtuig. In totaal hebben ruim 39 duizend Nederlanders gestemd via de poll op de website van het radiostation.

Woensdag werd bekend dat het merendeel van de luisteraars, 21.292 om precies te zijn, nee hebben gestemd tegenover 17.789 luisteraars die wel vinden dat ‘dikke’ mensen extra moeten betalen voor hun vliegticket.

Discriminatie

“Ik wil niet discrimineren naar dikke mensen, want ik ben zelf ook niet heel erg slank”, reageert presentator Van den Hoek in de uitzending. “Ik zou mensen met overgewicht niet meer laten betalen dan ze nu doen, maar eerder een dun iemand bijvoorbeeld korting geven. Waarom zou dat niet kunnen?”

Teveel bagage

“Eigenlijk is het best wel gek want als passagier moet je ook een boete betalen als je teveel bagage meeneemt”, zegt Van Schaik. “Maar 40 kilo overgewicht mag dan weer wel.”

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!