zweden natuur

Zweden populairste vakantieland in Scandinavië

Zweden is het best bezochte land van Scandinavië. In totaal kwam Zweden op de negende plek van de wereld.

Dit blijkt uit een analyse van VisitSweden naar vakantiebestemmingen onder volwassenen uit Europa en de Verenigde Staten.

18.000 reisverslagen van hoog opgeleide reizigers uit Europa en de Verenigde Staten die die de afgelopen 12 maanden een reis hebben gemaakt zijn voor dit onderzoek geanalyseerd.

Populaire vakantiebestemmingen

Zweden is het Scandinavische land dat het meeste bezoek krijgt van toeristen. Vakantiebestemmingen zoals Spanje en Frankrijk staan bovenaan de lijst van populaire vakantiebestemmingen. Toch blijkt uit de positie van Zweden dat het populairder is dan Portugal en Nederland.

De belangrijkste bestemmingen voor de doelgroep waren (eerste tot vierde reis) gedurende de laatste 12 maanden:

1. Spanje
2. Frankrijk
3. Italië
4. Duitsland
5. Groot Brittanië
6. Turkije
7. Griekenland
8. Verenigde Staten
9. Zweden
10. Oostenrijk
11. Denemarken
12. Portugal
13. Nederland
14. Zwitserland
15. Finland
16. Ierland
17. Noorwegen
18. Canada
19. Australië
20. Nieuw-Zeeland

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!